Gå til sidens hovedinnhold

Verdens dyreste musikkonkurranse er avlyst. Pengene går til vaksiner til verdens u-land

- Burde vi ikke heller donert pengene, spør debattant Rune Chr.Tollefsen.

Lesarbrev Dette er eit debattinnlegg, skrive av ein ekstern bidragsytar. Innlegget gir uttrykk for skribenten sine haldningar.

Ja, tenk om dette kunne vært overskriftene verden rundt i alle mediehus. Tenk for en gest dette kunne vært for de som i dag ikke har nok oksygen til de syke, ikke har sengeplasser eller må brenne sine døde på gatene.

I følge e24 brukte Norge ca. 30 millioner på hele Melodi Grand Priks galskapen, eller Eurovision som det visstnok heter i dag.

Så la oss si 30 millioner totalt på hele greiene for Norge. Det deltok 41 land i 2021, så prislappen blir da 1 milliard 230 millioner.
Småpenger sier mange, om man sammenligner det med budsjettoverskridelsene som Lan Marie Berg er ansvarlig for. Der var det «bare» 5,2 milliarder for ny drikkevannskilde til Oslo. Nok om Berg og Oslo.

I følge Financial Times og Nettavisen har den afrikanske unionen nylig inngått en avtale med vaksineprodusentene Oxford/AstraZeneca og Novavax om å kjøpe inn deres vaksiner for tre dollar per dose. Disse vaksinene krever også to doser for fullvaksinering, hvilket innebærer seks dollar per vaksinerte person.

Dersom man regner på det - blir det 48 millioner 926 tusen og 14 doser med vaksine som kunne vært delt ut til U- land. Eller 244,6 millioner fullvaksinerte.

Så mens verdens befolkning i fattige land dør som fluer, flesker vi rike oss med musikkfestivaler og drikkevannskilder i milliardklassen. (Beklager, men kan bare ikke glemme hu Berg dama)

Er det på tide å få øynene vekk fra vår egen navle og faktisk se hva som skjer rundt oss i verden?


Covid er ikke et lokalt problem som kan stoppes ved at noen brenner munnbind offentlig.

Men okke som dere. Vi i lille Norge er heldige vi kan uten problemer svi av fire til fem milliarder i utgifter bare til vaksine for Norge.

Vi kan stenge ned og staten bærer utgiftene. Den luksusen er det ikke mange land som har.

Så jeg spør dere. Var MGP eller ESC verdt den prisen?
Burde vi ikke heller donert de pengene?

Kommentarer til denne saken