– Ikke svar på denne e-posten

Denne e-posten datt ned i vår innboks tirsdag kveld.

Denne e-posten datt ned i vår innboks tirsdag kveld. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Skatteetaten advarer mot ny svindelmail.

DEL

(Siste) [Østlandsposten]  - En ting er sikkert. Slike eposter vil vi aldri sende ut, sier Thomas Aleksander Ege, senior kommunikasjonsrådgiver i Skatteetaten.

Tirsdag kveld dukket en e-post som utga seg for å være fra Skattetaten opp i vår innboks, i en uke hvor mange venter spent på årets skatteoppgjør.

I e-posten, hvor detaljer i teksten er skrevet med engelske uttrykk, får man beskjed om at man er berettiget til å motta et beløp. I vårt tilfelle på 6.775 kroner.

For å kunne motta pengene, må man sende inn en kopi av gyldig ID og bevis på sin adresse.

Gyldig ID skal være pass, eller passport, som det står i e-posten, førerkort, eller kopi av strømregning.

Man skal også sende inn et bilde av seg selv, slik at Skattetaten kan foreta en identifikasjon.

– Skatteetaten har fått meldinger om at det er sendt ut falske e-poster om utbetaling av tilgodeskatt. Dette er et forsøk på svindel, og vi oppfordrer dem som har mottatt en slik e-post om å slette den. I e-posten står det «Innkalling til selvangivelsen" i emnefeltet, og mottakeren bes sende inn ID-dokumenter til en oppgitt epostadresse.   Dette er et såkalt phishing-forsøk, for å lure til seg kredittkortnummer og koder, sier Thomas Aleksander Ege.

– Skatteetaten vil aldri be om kredittkortinformasjon, sikkerhetskoder, regninger, kopi av pass, førerkort eller kontonummer via e-post. All vår elektroniske kommunikasjon med skattytere skjer innlogget, sier Ege.

 – Hvis man har gitt kort- og kodeopplysninger som ble etterspurt fra en slik e-post, sperr kort og konti så raskt som mulig. Ikke oppgi noe av informasjonen de ber om, eller svar på e-posten.

– Skatteetaten ser alvorlig på slike svindelforsøk og har politianmeldt flere tidligere utsendelser, sier han. (ANB)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken