Gå til sidens hovedinnhold

Statskraft vil ikke se etter nye vindkraftprosjekter I Norge!

Artikkelen er over 2 år gammel

Lesarbrev Dette er eit debattinnlegg, skrive av ein ekstern bidragsytar. Innlegget gir uttrykk for skribenten sine haldningar.

Det er nesten så en skulle tro det var 1. April, julaften og nyttårsaften på en gang.

For dette gir virkelig grunn til å feire.

Statskraft er den markedsledende aktøren innenfor vindkraft i Norden, og når de sender ut et så sterkt signal rett før NVE skal ta stilling til utbygning av vindkraft, ( Innen 1. april i år skal Norges vassdrags- og energidirektorat levere forslag til en nasjonal ramme for vindkraft som skal leveres til Olje- og energidepartementet.) så er det virkelig grunn til å stille seg diverse spørsmål.

Statskraft skal bygge ferdig Fosen, og ønsker å bygge de to vindparkene de har konsesjon til i Kvinesdal og på Remmafjellet. Men så er det stopp på det eventyret. At vindkraftforeningen Norwea er skuffet over Statskrafts beslutning er relativt innlysende, men til dess større glede for oss som vil verne om Norsk natur.

«Jeg er veldig overrasket over Statkrafts holdning. En stor skuffelse. Statkraft har en gedigen kompetanse på vindkraft. Men det betyr ikke at det blir bygget mindre vindkraft i Norge» sier Norwea-sjef Øyvind Isachsen.

Vi får bare håpe de og vil ta til vettet om ikke så alt for lenge.

Ser vi på intervjuet konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen gav til Aftenposten 16.feb i år så er det allerede der klare tydelige signaler at de ønsker å trappe ned.

Les også

NVE vil skjerme Stølsheimen for vindkraftutbygging, opnar for utbygging i Gulen, Lindås, Masfjorden og Høyanger

– Det er en konflikt mellom naturinngrep og mer produksjon av vindkraft. Det er opplagt at konfliktnivået har økt, sier han og forklarer dette med at utbyggingen skjer i en helt annen skala enn før.

– Det er viktig at den prosessen NVE holder i klarer å prioritere slik at betydelige områder blir vernet mot vindkraft. Det kan ikke ende med at det skal bygges over alt.

Det er så en skulle tro at miljøforkjempere og de lokale kreftene mot vindkraft har fått en fot innenfor hos Statskraft.

I tlf. med Torbjørn Steen Kommunikasjonssjef, European Wind and Solar hos Statskraft så er begrunnelsen at de ikke ser på dette som lønnsomt. De har andre lønnsomhetsberegninger de benytter enn andre aktører i markedet.

Mon tro om det er hele sannheten.

Det er uansett et kraftig signal til Erna Solberg og hennes ambisiøse satsing på vindkrafteksport til Tysklands Merkel og resten av EU.

Vi får bare håpe at dette får den sittende regjering til å tenke seg om både to og 3 ganger før de innvilger nye vindmølleparker i Norge.

Les også

Rasar mot NVE-planar: – Dette området er det siste uberørte i Masfjorden


Kommentarer til denne saken