23 millioner i julegave…23 millioner!! Er det bare meg som reagerer her?

Hva i svarte fanden er det Statens veivesen (uvesen) styrer på med. De har ikke vært rammet av koronaviruset. Nedlegging, permittering eller utrygge arbeidsplasser. Risiko for å miste jobben i den etaten er ikke-eksisterende. Og så skal de som har de tryggeste arbeidsplassene i Norge belønnes på toppen av kransekaken med 5000 kr.

Hvem inni granskauen fant på denne idiotiske og så vanvittig lite gjennomtenkte ideen her?

Vi kunne lese i NH avisen den 21 juli om hvor mye vi i NH hadde betalt inn i bompenger. Vi hadde betalt inn så mye at vi havnet på andreplass. Tenke seg til, sølvmedalje i bompenger dere…Burde vi være stolt? ( ironi)

16 november kan vi lese at flere av de planlagte bomfinansierte veiprosjektene er skrinlagt eller lagt på vent grunnet underfinansiering. Så selv om man da har oppnådd sølvmedalje i inntjening (Ja, jeg vet den er alvorlig på kanten. Men litt ironi må man kunne ta med), så får man ikke noen reell premie. Det blir bare mere ris til egen ræv. Sorry but it`s a fact.

Og så kommer Andreas Knarvik Kolås med en forklaring på systemet.

– Vi må tilpasse oss midlane vi får inn frå innbyggjarane, ikkje omvendt, legg Kolås til. En større feiltolkning av prosjektet NH pakken er det vel ikke mulig å komme med. Her er det satt av en totalsum, der det blir stopp i innkreving av bompenger og bidrag fra fylket og staten når NH-pakken har innfridd sitt mål.

Om NH-pakken vil bli utvidet for å bidra med midler til økt veiutbygging i vårt distrikt så må dette opp til ny behandling i Stortinget.

Selv de mest naive av oss innser jo at disse bomstasjonene aldri kommer til å bli revet i vår kommune/distrikt. De kommer til å stå der til dommedag tar de. De vil for alltid bli en kjærkommen inntekt for vår kommunekasse.

Men tilbake til julegleden…

Ja, altså når AS Norge går på sparebluss, frisører, treningssentre, puber og barer stenges ned. Når folk står i kø på Nav for å få dagpenger. Da flesker Statens veivesen til med en bonus utbetaling på 23 millioner. Har det rablet fullstendig for de?
Ja, dette er så uhørt at det mangler sammenligning. Jeg er direkte skremt av hvilken solidaritet de utviser..

Forstå meg rett; jeg unner hver enkelt av de ansatte hver en krone i bonus. Jeg synes de gjør en fabelaktig jobb. Så pengene er de vel unt.

Men er dette rette måten å bruke våre surt inntjente/betalte skattekroner bompenger på? Hvorfor ikke bare gi de et lønnstillegg som tilsvarte dette beløpet?

La oss ta for oss en enkelt sak her jeg bor i Nordhordland.

Vi har fått innført bompenger som skal betales ned i vel 12 år. Det ene prosjektet som inngår i NH-pakken koster ca 19 millioner. Dette er skolevei…

Og istedenfor å kunne utbedre en skolevei så velger da «Statens Uvesen» å betale ut 23 millioner i bonuser/julegratiale til sine ansatte..

Resultatet er at skoleveien ikke blir utbedret grunnet underfinansiering på 300 millioner. Men 23 millioner i bonus har de råd til..

Det er ikke bare tidspunktet som var så vanvittig feil, det er det fundamentale grunnlaget som svikter på enhver sin rettferdighet sans for hvordan våres felles skattepenger blir brukt.

Jeg er direkte skremt.