(Nettavisen)

En strålende trav- og galoppsøndag står foran oss. Den innledes med en rekke storløp på Øvrevoll og en herlig internasjonal V4-omgang. Litt senere søndag ettermiddag er det flere norske hester på farten når Årjäng byr på V75. Søndag kveld varter Varig Orkla Arena opp med elleve løp og både internasjonal V65, internasjonal V5 og internasjonal V4.

Du ser alle søndagens løp fra Øvrevoll og Varig Orkla Arena gratis på Nettavisen. Sendingen starter allerede søndag kl 11.45

Og det er nettopp Varig Orkla Arena det skal handle om heretter i denne artikkelen. Det er meget flott meny som venter i Trøndelags nye storstue i kveld og spillemessig ser det fantastisk spennende ut. Med internasjonalt spill i tillegg, skulle det borge for flott omsetning. Spillestopp i V65 er kl 18.15. Når det gjelder V5-spillet, så innledes dette i V65-4 og har spillestopp kl 19.20. I kveldens åttende løp innledes V4-spillet, her er det spillestopp kl 20.20.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Varig Orkla Arena er i ferd med å bli en av de mest interessante banene å spille tili Norge nå. Fyldige felter og jevnt over godt med vinnerkandidater i hvert eneste løp, gjør at V65-omgangene blir spillvennlige. Jeg støtter meg til rutinerte Atle Solhus som min bankerkusk i kveld.

Vallaken innfrir som stor favoritt?
Det handler om den åtte år gamle vallaken 9 Rygval i V65-2. Viste moral i seiersløpet sist og tok ned ledende Lykkje Il oppunder mål. Det var årets tredje seier for Rygval som har løftet seg på Varig Orkla Arena. Tåler å gjøre jobben underveis, og er en motivert favoritt også i kveld. Det er ikke lett å finne gode bankerkandidater i kveld, men jeg tror Solhus vinner med favoritten. 9 Rygval blir min V65-banker på Varig Orkla Arena i kveld.

Gode hester på farten i V65-1
Kaldblodshester under eliten møtes i V65-1 og selv om det kun er åtte hester til start, er det ikke mange sjanseløse. 4 Z.M.'s Jerven er ikke den som rader opp, og han er litt ujevn i prestasjonene. Men har vist solid form i det siste og hadde trolig vunnet med tidligere åpning sist. I en svært jevn V65-1, setter jeg 4 Z.M.'s Jerven og Veronika Bugge først på min rangering.

Mjøen er stor optimist
Det er mange kusker og trenere som ikke er like troverdige i sine forhåndskommentarer. Men når Thomas Mjøen varsler stor seierstro med 3 Bekke Stjernen, er det verd å lytte. Hesten er i knallform og fra tredjespor bak bilen, er Thomas Mjøen garantert på tetjakt i V65-3. Det er bra klasse på løpet, men jeg har feelingen for at 3 Bekke Stjernen kan lede løpet fra start til mål.

Poengjakt med riktig favoritt
15 hester, sprint, voltestart og hester som starter fra fire ulike distanser er forutsetningene i V65-4/V5-1. Et lignende løp ble kjørt på Varig Orkla Arena mandag 29. august og da vant 0,5 prosenteren Jacko Line. I det løpet var Jeffrey B.R. favoritt fra 40 meter tillegg, men rakk kun frem til andreplass. I kveld står favoritten på alene på 60 meter tillegg. 14 Acers Fantasy har en tøff oppgave foran seg, men møter samtidig svært så begrenset motstand. Men blir veldig stor favoritt og står noen solide konkurrenter både 20 og 40 meter foran.

Ikke ofte at Magne Olsen har DD-bankeren
2 Gaston Design og Magne Olsen har en passende oppgave foran seg i V65-5/V5-2/DD-1 og er en motivert favoritt fra sitt flotte andrespor bak bilen. Også dette løpet har et stort skrellpotensial, men jeg nøyer meg med fire hester på de største V65-forslagene. I en svært utfordrende DD-omgang, velger jeg å bankerspille 2 Gaston Design.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Sjokk fra Bjørnbeth?
I V65-6/V5-3/DD-2 er det heller ikke mange sjanseløse hester. Noe overraskende blir 8 Porto S.E. spillernes favoritt. Har vist ok takter for Inge Melby, men heller ikke mer og har igjen et vrient åttendespor bak bilen. Min store obshest i løpet heter 2 Bimmer Love med Ragnhild Bjørnbeth som kusk. Fireårshoppa ble disket for galopp nest sist, men gjorde et meget sterkt løp til tredje i et tøft V75-løp sist. Blir lite spilt i kveld, men jeg betaler for Bimmer Love på samtlige V65 og V5-forslag.

V5-banker fra Boye Ølstøren
Boye Ølstøren står med totalt 1 994 seire i sin innholdsrike karriere og mangler således kun seks seire på å nå magiske 2 000 seire. Egentrente 8 Kaizer B.R. står med tre strake seire og er stor favoritt i V5-4 i kveld. Jeg velger meg 8 Kaizer B.R. som min V5-banker.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Dobbeltbanker i V4
V4-spillet innledes ikke før i det sjuende løpet i kveld. Det løpet (V4-1)velger jeg å låse på 5 Skeie Max og 6 Dalebros Vilja.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under.