(Nettavisen)

Denne artikkelen er tilrettelagt av Kurt Leirvåg. Tips, analyser og
spilleforslag er utarbeidet av Nettavisens galoppeksperter Birger
Christensen og Morten Olsen.

Det er naturligvis V75-omgangen på Bjerke som er lørdagens soleklare sportslige og spillemessige høydepunkt. Men i tillegg til Bjerkes V75-løp, venter det også en flott galopplunsj på Gøteborg galoppbane. Lørdag kveld venter en internasjonal V65-omgang på Romme.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

I denne artikkelen er det Gøteborg galoppbane det heretter skal handle om. Her er det spillestopp kl 12.20 i V4, mens V5-spillet som innledes i V4-4 har spillestopp kl 13.35.

Årets mest pengestinne løp på Gøteborg går av stabelen lørdag. Svensk St Leger har over 400.000 svenske kroner i førstepremie. Norsk favoritt har vi også. 9 Sea Lodge (V4-4/V5-1) bør ha gode muligheter for å ta med seg seieren hjem. Denne hoppa er en tøffing. Hun imponerte i Norsk Derby med en andreplass bak fantastiske Hard One To Please, og fulgte opp med en vanntett seier i Dansk Oaks sist. Vi spiller 9 Sea Lodge banker i V4-veddemålet, mens vi garderer i V5-spillet.

En av Skandinavias beste hopper er 1 Silent Night som blir favoritt i V4-1. Etter en mindre vellykket tur til Dubai i vinter har hun vist klasse i de to siste startene her hjemme. Tapte mot Ascot Brass sist, men ingen av det kaliberet er med nå. Selv med toppvekt tror vi hun kan vinne V4-1.

V4-2 og V4-3 er to vriene handicap-løp. Duoen Mortensen/Stjernstrand har tre hester i V4-2, mulig det kan være en løsning. Vi er langt fra sikre og garderer godt.

V5-spillet avsluttes med to hekkeløp. I V5-4 tror vi 5 Monsieur Vic vinner selv med toppvekt. Har imponert stort i år over hekkene, og slått tøffere konkurrenter enn dette. 5 Monsieur Vic bankerspilles på de to minste V5-forslagene.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

I V5-finalen har vi god tro på 6 Topas Royal som vi lar stå ugardert på det aller minste V5-forslaget.