(Nettavisen)

En ny flott trav- og galoppuke er vel i gang. Onsdag innledes V86 Super Days på på Solvalla/Åby. Onsdag, torsdag og fredag denne uken og mandad, tirsdag og onsdag neste uke er med i V86 Super Days. Neste tirsdag er Bjerke medarrangør. I finalen av V86 Super Days V86 er det ekstra penger å spille om i form av Multijackpot som allerede lyder på SEK 3 767 056. Endelig beløp som inngår i Multijackpot blir først klart når V86 løpene er avsluttet tirsdag 4.oktober. Den kommende uken byr elles på V75 på Bjerke både tirsdag og lørdag og søndag er Øvrevoll vertskap for en herlig internasjonal V64-omgang.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen


I kveld er det igjen dags for en herlig V75-omgang på Bjerke. Det er som vanlig 3 millioner ekstra til en eventuell alenevinner og V75-1 starter som vanlig kl 19.00. Både sportslig og spillemessig er det bra klasse over kveldens V75-omgang. Jeg spiller med kun en banker, da flere av de andre V75-løpene kan løses på forholdsvis få kryss. Bankeren dukker opp i V75-5.

Du ser alle løpene fra Bjerke i kveld gratis på Nettavisen. Sendingen starter kl 17.45

Gedigen i seiersløpet sist
V75-5/V5-1 er et løp i Veikle Balder Cup for 5-årige kaldblodshopper. Hoppekriterievinneren 9 Føynland Anna vant faktisk ikke løp i den pengestinne fireårssesongen, men tok sin første seier i år som råsterk vinner av DNT's 5-årsløp for hopper på Bjerke under Klasseløpshelgen. Møter litt av den samme motstanden i kveld og er hoppa like god som sist, er det neppe snakk om saken. Tom Erik Solberg kusker igjen i kveld. 9 Føynland Anna blir min V75-banker og blir også min banker i V5-spillet.
Rangering V75-5/V5-1: A: 9 B: 8-6 C: 3-4-2-7-1-5

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen


Hamre med DD-bankeren
Frode Hamre er naturligvis på plass på Bjerke når det er snakk om V75. Han sitter opp bak to store favoritter i form av 9 A Perfect Dutchess i V75-2 og 8 Broadway Don i V75-6/DD-2. Sistnevnte er den klart beste hesten i sitt løp og Frode tror selv han kan vinne løpet fra dødens. Det følger jeg ham på, men fireårsvallaken opptrer ujevnt i løpsbanen og har rotet seg bort i over halvparten av sine løp i år. I DD-spillet går jeg uansett på 8 Broadway Don som min DD-banker.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

I V75-spillet garderer jeg først og fremst med flinke og stabile 7 Yarrah Classic. Yarrah Boko-sønnen til Kristian Malmin innfridde som omgangens største V75-favoritt på Bergen travpark i sin siste start, uten kanskje å være helt på topp. Er tetfavoritten i løpet og det klare motbudet til den store favoritten. På det største V75-forslaget velger jeg også å betale for 6 Holeinone Pepper (god i seiersløpet nest sist) og 9 N.Y. King Of The Kop.
Rangering V75-6/V5-2/DD-1: A: 8 B: 7-6-9 C: 5-3-4-1-10-2

V75-1 - Kaldblodshester. 1609 meter autostart.
Et riktig fint kaldblodsløp like under eliten innleder kveldens V75-omgang. Jeg tar med fem hester på de fleste V75-forslagene.

Hadde det vært tetgaranti på formsterke 1 Balder Odin, hadde jeg muligens lansert ett bankerspill på denne. men Moe Odin-sønnen har meget startraske hester på utsiden, så jeg nøyer meg med å sette hesten først. 4 Frøyu Petter er den trolige tethesten og vallaken holder meget bra form for tiden. Sprint er aldeles ikke noe minus og han kan lede dette hele veien. 2 Alm Nagano starter hyppig, men leverer stort sett bra løp hver gang. Sprint er hestens beste distanse og startsporet er ypperlig.

9 Langlands Odin har fått ett løp i kroppen etter et par måneders pause. Går stort sett alltid til mål og kan vinne dette med overpace. 7 Alsaker Pumbaa har vist form igjen i det siste. Klaffer det noenlunde fra sjuendesporet, kan hesten ta årets andre seier.
Rangering V75-1: A: 1 B: 4-2-9-7 C: 8-6-3-10-5

V75-2 - Varmblodshester. Hoppeløp. 2100 meter autostart.
Frode Hamre ligger usedvanlig lavt med den store favoritten 9 A Perfect Dutchess og uttaler at han blir litt overrasket om hun vinner dette. Det er overraskende med tanke på at fireårshoppa står med seks strake seire. Men har altså ikke startet siden mars og matches mot Axel Jensens minneløp.

Med tanke på at Frode ligger så lavt på forhånd, tar jeg med ytterligere tre hester på gardering. 2 Electrique A. gjorde et knallsterkt løp på Bjerke under Klasseløpssøndagen, men kunne ikke stå imot tøffingen Velten Swarowski mot mål. Er i knallform og blir min første gardering. Form er det også på både 1 Sweet Lins og 4 Glamour Tilly T.E. som begge også får plass på mine V75-forslag.
Rangering V75-2: A: 9 B: 2-1-4 C: 3-5-8-7-6

V75-3 - Kaldblodshester. 2100 meter autostart.
Ingen tvil om at 2 Mjølner Jærven er en motivert favoritt i V75-3. Skikker Mjølnerød-traveren seg, så jeg tror det er en vinner og jeg var lenge inne på å bankerspille hesten. Men valgte tilslutt å gardere og da først og fremst med 10 Såstad Brage som har utviklet seg veldig bra utover i fireårssesongen.

Jeg tror egentlig de to hestene gjør opp om seieren i V75-3, men tar med ytterligere to hester på de to største V75-forslagene. 9 Frk. Stilig har levert bra i regi Kristine Kvasnes og skulle 6 Gulheim Brage ha en maksdag, kan han kanskje ta årets andre seier.
Rangering V75-3: A: 2 B: 10-9-6 C: 8-4-5-12-7-3-11-1

V75-4 - Varmblodshester. Norskfødte 4-åringer. 2100 meter autostart.
Tre hester gjør opp om seieren i dette fireårsløpet, om ikke sparsomt startende 2 Canopus bare gjør kort prosess. Har kun gjort to starter denne Trixton-sønnen, men levert knallsterke innsatser. For meg er 2 Canopus et klart førstevalg.

3 Quality Diva blir det nok en del skrik på i kveld. Fireårshoppa kvalet inn til Hoppederby etter innvendig løp og satt fast i finalen etter innvendig løp. Blir kanskje prøvd i tet i kveld, så får vi se hvor tøff denne dama er. Tøff er ihvertfall 9 Bold Litle Drummer og får Geir Nordbotten til styringen i kveld, er hun en seierskandidat. De tre hestene skiller seg klart ut i V75-4.
Rangering V75-4: A: 2 B: 3-9 C: 5-6-1-7-8-4

V75-7/V5-3/DD-2 - Kaldblodshester. Eliten. 1609 meter autostart.
Et herlig eliteløp for kaldblodshestene avrunder kveldens V75-omgang og når Odd Herakles ikke stiller bak startbilen, blir det også svært interessant spillemessig.

Jeg merker meg at Eirik Høitomt er usedvanlig optimistisk med vinnersjansene til 2 Stumne Fyr på forhånd og setter Merete Viksås hedershest inn som mitt småfrekke førstevalg. Har vist klart oppadgående form i det siste og går som kjent til mål alle dager i uken. 7 Todin var solid toer bak Odd Herakles sist etter ryggløp hele veien. Står sjanseartet til i sjuendespor i kveld og det er startraske hester på innsiden. Blir i overkant stor favoritt sett til forutsetningene. Jeg setter Killingmo-traveren ned som andrevalg.

3 Nordsjø Odin er tetfavoritten på forhånd. Ga helt opp i sin siste start, men meget god toer bak Odd Herakles nest sist. Det er ikke utenkelig at Tom Erik Solberg og 3 Nordsjø Odin leder hele veien. 4 Brenne Banker blir min siste garderingshest. Hamre-traveren har vært bunnsolid i sine to siste løp. Sprint er nok ikke hestens beste distanse, men har flere sprintseire i karrieren.
Rangering V75-7/V5-3/DD-2: A: 2 B: 7-3-4 C: 1-10-8-6-5-9