Her setter han løyperekord

Marius Vedvik fra Gular vant femkilomteren.

Marius Vedvik fra Gular vant femkilomteren. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Marius Vedvik har jaktet løyperekorden på fem kilometeren under Knarvikmila i flere år. Endelig gikk det.

DEL

Marius Vedvik, som løper for Gular, var suveren på fem kilometeren under årets Knarvikmil. Det var han i fjor også, men da klarte han ikke målet sitt som var å slå løyperekorden.

Under søndagens løp klaffet det for førdianeren, selv om han innrømmer at det ble tøft. I mål senket han rekorden med ti sekunder. Den nye rekorden lyder på 14.43.

LES OGSÅ: Rørt Helge Brekke takka av

– Det har vært målet en stund nå. Jeg hadde trodd jeg skulle løpe rundt 20 sekunder raskere, men jeg kjente det i beina allerede etter tre kilometer. Jeg hadde ikke så mye mer å gi, sier Vedvik til BA

Rio

Gular-løperen har virkelig fått fart på friidrettskarrieren sin denne sesongen, og kronet sesongen med deltakelse i EM i Zürich.

LES OGSÅ: «– Veit du kor gammal er, og veit du at eg aldri har løpet før?»

Det store målet er OL i Rio om to år.

– Jeg må senke tiden min på 10 000 meter med 50 sekunder, men det er mulig. Jeg har lagt et veldig godt grunnlag denne sesongen. Det kommer til å vise seg i 2015, sier Vedvik.

Lokal seier

På selve Knarvikmila var det Mulugeta Zewde som stakk av med serien i herreklassen. Norna Salhus-løperen hadde sett for seg en tid under halvtimen, men måtte opp på 31.40 på milen.

– Det var et godt løp, men jeg var tung i beina etter at jeg løp halvmaraton i går, forteller Zewde.

LES OGSÅ: Løpsfest for de minste

I kvinneklassen stakk Marthe Katrine Myhre fra Vidar av med serien for andre dag på rad. Suverene Myhre vant også NM i halvmaraton lørdag.

– Jeg er litt overrasket over at ingen av de andre jentene klarte å følge. Jeg løp alene fra én kilometer og til mål, sier Myhre.

Artikkeltags