De kommende ukene er spekket med idrett på TV-skjermen. Her får du en oversikt over hvilke godbiter du bør få med deg i julehøytiden.

Basketball, håndball, fotball, bandy, alpint, hopp og langrenn. Dette er idretter som ikke tar fri selv om du gjør det. Selv den mest garvede sportsidioten får ikke med seg alt i jula. Men det mangler ikke på tilbud.

For den basketfrelste spilles det full runde i USA natt til julaften. Utover det har ikke 24. desember mer aktiv idrett å by på.

1. juledag vil også være uten mange sportslige innslag. Fra klokken 18 og utover er det likevel mer basketball fra USA.

Men juleselskapet 26. desember kan by på utfordringer for den fotballfrelste. Fra klokken 13.45 og til litt etter 22.30 på kvelden kan man følge den tradisjonsrike fotballrunden i England. Alle de 20 Premier League-lagene skal i aksjon.

 

Det samme gjelder for mesterskapsserien.

Norsk bandy har også sin festdag 2. juledag. Fire kamper starter klokken 13 før Drammen og Hamar avslutter runden klokken 16.

Også i år er Tour de Ski unnveket fra romjulen, men fram mot nyttårsaften blir det mer enn nok idrett på snø. 28. desember er det verdenscup i alpint for kvinner i Østerrike. Fra klokken 10.30 kan man se de norske jentene, med Nina Løseth i spissen, prøve å kjempe seg til flere pallplasser.

Samme dag er det også ny runde i det hektiske juleprogrammet til Premier League. Blant godbitene er oppgjøret mellom de skrantende storhetene Manchester United og og Chelsea på Old Trafford.

Dagen etter er det alpinguttas tur. Da setter Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud utfor i italienske Santa Caterina.

Noen timer senere starter den tysk-østerrikske hoppuken, som ser ut til å bli veldig spennende sett med norske øyne.

Dagen før nyttårsaften er det klart for cupfinaler i håndball. Klokken 17 skal kvinnene i aksjon. Glassverket skal måle krefter med sine rivaler fra Larvik.

To og en halv time senere spiller Bodø mot FyllingenBergen.

Hvis du da ennå ikke er mett –  på idrett –  på denne siden av året, triller ballen i den spanske toppdivisjonen. Villarreal spiller mot Valencia klokken 16 på nyttårsaften. 

Nyttårsforsettene kan gjøres unna tidlig på den første dagen i det nye året. Deretter vil mange nordmenn benytte resten av dagen foran TV-skjermen.

 

Andre renn i hoppuken og første etappe i Tour de Ski er beholdningen på det som kan bli en stor norsk idrettsdag. Hoppuken har forflyttet seg til Garmisch-Partenkirchen. Tour de Ski, med Therese Johaug og Martin Johnsrud Sundby som store favoritter, starter med sprint fri teknikk i Lenzerheide i Sveits.

Den første helgen i det nye året er rett og slett stappfull av fristelser. Tour de Ski og hoppuka fortsetter. På lørdagen blir det også kombinert i Klingenthal.

I tillegg er det ny runde i verdenscupen i alpint for kvinner.

Og så er det, som alltid, mange slitne bein i England som skal ut å kjempe for flere poeng i Premier League.

Hoppuka avgjøres i Bischofshofen i Østerrike 6. januar. Tour de Ski avsluttes i den velkjente slalåmbakken i Val di Fiemme 10. januar. (ANB-NTB)