Den tidligare Brann-spelaren advarar gamleklubben før Nordhordland-sendt kamp

Zsolt Korcsmár dro til Greuter Fürth i 2013. Her var overgangen klar, og han stilte opp for BA i et solfylt Bergen før han skulle reise avgårde.

Zsolt Korcsmár dro til Greuter Fürth i 2013. Her var overgangen klar, og han stilte opp for BA i et solfylt Bergen før han skulle reise avgårde. Foto:

Ungarske Zsolt Korcsmár meiner Brann kan få det tøft i tysdagens treningskamp.

DEL

Tysdag klokka 16.00 sender Nordhordland og BA treningskampen mellom Brann og ungarske Puskás Akadémia på treningsanlegget Dama de Noche.

Laget er kalla opp etter den store ungarske fotballhelten Ferenc Puskás, og starta som «farmarklubb» for Videoton. Etter kvart som dei spilte seg opp i den heimlege toppligaen, vart samarbeidet avslutta.

– Veldig taktikkfokusert

– Dei klarar seg sjølv no, og ligg på 8.-plass i serien. Eg trur Brann er betre enn dei, men dei kan likevel få det tøft, seier tidlegare Brann-spelar Zsolt Korcsmár til BA.

Det er lagets andre sesong i den ungarske toppserien. Lagets trenar, Attila Pintér, er kjent for å vera ein god taktikar.

– Dette laget kjem som regel svært godt førebudd på sine motstandar, og er ekstremt lojale mot taktikken trenaren legg opp. Det skapar trøbbel for motstandarane. Sjølv om dei ikkje ligg på topp i serien, har dei hatt ein del gode enkeltresultat, fortel Korcsmár, som no spelar for danske Midtjylland.

Gamle stjerner

Stjernene på Puskás Akadémia er veteranane Vilmos Vanczák og Péter Szakály.

Vanczák er ein midtstoppar på 34 år, og har over 70 landskampar for Ungarn. Han har tidlegare spelt for blant andre FC Sion i den sveitsiske toppserien.

Szakály er midtbanespelar. 31-åringen har spelt mesteparten av karrieren for Debrecen, men kom til klubben før denne sesongen.

Den ungarske serien har vinterpause for augneblinken.

Artikkeltags