– Foreslo denne mannen som sportssjef på styremøte

Etter det BA kjenner til, ble Rune Solvedt foreslått av sportssjef på Branns styremøte fredag.

Etter det BA kjenner til, ble Rune Solvedt foreslått av sportssjef på Branns styremøte fredag. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Rolf Barmen og Roald Bruun-Hanssen skal ha foreslått utviklingssjef Rune Soltvedt (45) som ny sportssjef i Brann på fredagens styremøte.

DEL

Fredagens famøse styremøte i Brann varte hele fem timer. Foruten tilliten til daglig leder Roald Bruun-Hanssen og trener Rikard Norling og den pågående evalueringen, skal maratonmøtet også ha handlet om Branns sportslige organisering videre.

En av sakene som skal ha vært oppe til diskusjon var klubbens manglende sportssjefstilling.

LES OGSÅ: «Då eg byrja i jobben, var det ingen som ville spela for Brann»

I et år har Brann-ledelsen unnlatt å opprette denne stillingen. Det til tross for at Branns styre for omtrent ett år siden gjorde vedtak på at sportssjef skulle ansettes.

Barmen og Bruun-Hanssen har brukt dårlig økonomi som argumentasjon på hvorfor stillingen ikke har blitt opprettet. Et annet argument har vært at de rette kandidatene ikke har vært å oppdrive.

Foreslo utviklingssjefen

Nå kan det virke som de vil gjøre alvor av fjorårets styrevedtak. BA har sikre kilder på at styreleder Barmen og Bruun-Hanssen foreslo klubbens utviklingssjef Rune Soltvedt i en sportssjefrolle på fredagens møte. Dette selv om det danske firmaet 21st Club ennå ikke har konkludert i sin evaluering av klubben.

Etter det BA kjenner til skal forslaget til Barmen og Bruun-Hanssen ikke ha fått gjennomslag, da blant annet styrets kvinnelige medlemmer – Mette Nora Sætre, Åshild Samnøy og Liv Grete Skjelbreid Poirée – var imot. Mette Nora Sætre skriver i en tekstmelding til BA at hun ikke vil kommentere saken. Åshild Samnøy er på reise i utlandet og har ikke vært tilgjengelig. Det har heller ikke Skjelbreid Poirée.

– Ingen kommentar

– Jeg kommenterer ingenting som ble sagt i det møtet utover det som har kommet frem, sier styreleder Rolf Barmen når BA konfronterer ham med saken.

–Du vil ikke bekrefte eller avkrefte disse opplysningene?

– Jeg har ingen kommentar, svarer Barmen.

–Hvorfor ikke, er det viktig for dere at dette ikke kommer ut i media?

–Nei, fordi jeg er helt rystet over spørsmålet ditt. Jeg kan ikke forholde meg til spørsmålet, svarer han.

BA konfronterer også Roald Bruun-Hanssen med saken.

–Jeg ønsker ikke å kommentere noe fra det møtet, sier en ordknapp Bruun-Hanssen.

Jobber for sportssjef

Barmen kan derimot bekrefte at klubben nå endelig vil gjøre alvor av fjorårets styrevedtak.

–Vi har sagt hele tiden at vi skal ansette sportssjef så snart vi får en oversikt over de økonomiske utfordringene. Det vil være helt naturlig å komme tilbake til dette. Vi skal presentere en tiltakspakke når vi har fått konsekvensene av den pågående evalueringen, sier Barmen.

Styrelederen sier evalueringen ikke omhandler om man skal ha sportssjef eller ikke. Det er det vedtatt at man skal ha.

LES OGSÅ: Brann vil starta fotball-akademi i Knarvik

–Klubben Brann er bestemt på at den skal ha en sportssjef. Vi jobbet hardt sist vinter og frem til sommeren med dette, men så kom vi opp i den økonomiske situasjonen som vi gjorde. Da valgte vi å prioritere spillere i sommer, det måtte vi, sier Barmen og legger til:

–Nå er den økonomiske hverdagen blitt helt annerledes, og vi må snu alle kort på nytt. Vi står ved at vi midlertidig ikke har en sportssjef.

– Altfor prematurt

–Når dere omsider skal ansette sportssjef, kan personen komme fra egne rekker?

–Navn uttaler jeg meg overhodet ikke om. Det blir altfor, altfor prematurt. Og at jeg skal ha foreslått navn finner jeg meget vanskelig å forstå. Mer vil jeg ikke kommentere dette, sier styreleder Rolf Barmen.

Vet ikke hva som ble diskutert

Utviklingssjef Rune Soltvedt hevder han ikke vet hva som ble diskutert på fredagens styremøte.

–Hva som er diskutert på det styremøtet vet jeg ikke. Jeg har jobbet med mine ting de siste dagene og hatt mer enn nok med det, sier Rune Soltvedt.

–Har du blitt spurt i forkant av styremøtet om du kan tenke deg en sportssjef-rolle?

–Hvis eller om jeg har blitt spurt, så hadde jeg ikke hatt lyst å svare på det. Slike ting tar jeg med de som spør meg først, svarer Soltvedt. 45-åringen er yngre bror til Trond Egil Soltvedt. Han kom inn i Brann i 2005, og har vært sjef for utviklingsavdelingen siden 2012.

45-åringen blir oppfattet som svært lojal og pliktoppfyllende. Han blir også sett på som dyktig på lagbygging og det å skape gode sosiale miljø. Etter at Rolf-Magne Walstad forsvant fra Brann, har Soltvedt gjort enkelte oppdrag som normalt tilhører en sportssjefstilling.

– Jeg har vært en samtalepartner noen ganger og hjulpet til i en del saker. Vi må dele på de oppgavene som er, og jeg har gjort litt ulike ting, sier han.

Artikkeltags