Senterpartiets merkelige logikk

Forfattar Stig Holmås støttar kritikken Avisa Nordhordland gav på leiarplass til Senterpartiet i Vestland fylke for å ha gått i bresjen for nedlegging av bokbåten Epos.

Forfattar Stig Holmås støttar kritikken Avisa Nordhordland gav på leiarplass til Senterpartiet i Vestland fylke for å ha gått i bresjen for nedlegging av bokbåten Epos. Foto:

Av
DEL

MeiningarDette er eit debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribenten sine haldningar.Senterpartiet har sammen med resten av flertallspartiene i Vestland fylke nettopp lagt ned den ikoniske Bokbåten. Nedleggelsen blir i vide kretser sett på som en kulturpolitisk skandale.

Også i avisa Nordhordland har partiet fått kritikk. Der påpekes det helt korrekt at Senterpartiet har brutt et løfte. I september lovet nemlig partiet, sammen med resten av flertallspartiene på Fylkestinget, å fortsette bokbåtdriften. I samarbeidserklæringen skrev de at Vestland fylkesting skal «vidareutvikle bokbåt-tilbodet til fjord-, kyst- og øysamfunn i alle deler av fylket.» Klarere tale går det ikke an å få.

I dag kom svaret på avisa Nordhordland kritikk, undertegnet av alle Senterpartiets fylkestingsrepresentanter, og jeg siterer:

«Dersom redaktøren hadde lese plattforma enno litt betre hadde han funne at «me skal jobba for å styrka folkebiblioteka og sikre eit desentralisert bibliotektilbod» Hadde me vidareført drifta av bokbåten, ville me brote med dette punktet ( … )«

Dette betyr kort og godt at Senterpartiet mener at de i samarbeidserklæringen har vært med på å avgi to løfter som er uforenelige.

Jeg mener at det fint går an å gjøre begge deler, å drive både bokbåten - og å styrke folkebibliotekene og sikre et desentralisert bibliotektilbud. Men Senterpartiet mener altså ikke det. De insisterer på at de selv har skrevet to setninger – i samme avsnitt - som slår hverandre i hjel.

Det er nesten ikke til å fatte!

Finnes det ingen grenser for politisk dårskap?

Av Stig Holmås
forfatter

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken