Gå til sidens hovedinnhold

Senterpartiets merkelige logikk

Artikkelen er over 1 år gammel

Meiningar Dette er eit debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribenten sine haldningar.

Senterpartiet har sammen med resten av flertallspartiene i Vestland fylke nettopp lagt ned den ikoniske Bokbåten. Nedleggelsen blir i vide kretser sett på som en kulturpolitisk skandale.

Også i avisa Nordhordland har partiet fått kritikk. Der påpekes det helt korrekt at Senterpartiet har brutt et løfte. I september lovet nemlig partiet, sammen med resten av flertallspartiene på Fylkestinget, å fortsette bokbåtdriften. I samarbeidserklæringen skrev de at Vestland fylkesting skal «vidareutvikle bokbåt-tilbodet til fjord-, kyst- og øysamfunn i alle deler av fylket.» Klarere tale går det ikke an å få.

I dag kom svaret på avisa Nordhordland kritikk, undertegnet av alle Senterpartiets fylkestingsrepresentanter, og jeg siterer:

«Dersom redaktøren hadde lese plattforma enno litt betre hadde han funne at «me skal jobba for å styrka folkebiblioteka og sikre eit desentralisert bibliotektilbod» Hadde me vidareført drifta av bokbåten, ville me brote med dette punktet ( … )«

Dette betyr kort og godt at Senterpartiet mener at de i samarbeidserklæringen har vært med på å avgi to løfter som er uforenelige.

Jeg mener at det fint går an å gjøre begge deler, å drive både bokbåten - og å styrke folkebibliotekene og sikre et desentralisert bibliotektilbud. Men Senterpartiet mener altså ikke det. De insisterer på at de selv har skrevet to setninger – i samme avsnitt - som slår hverandre i hjel.

Det er nesten ikke til å fatte!

Finnes det ingen grenser for politisk dårskap?

Av Stig Holmås
forfatter

Les også

Bibliotektenesta lever vidare, men ikkje på kjøl

Les også

Avisa Nordhordland meiner: Løftebrot og misbruk av innbyggjarane sin tillit

Les også

No er det avgjort: Bokbåten Epos blir lagt ned

Les også

Kampen om bokbåten Epos held fram: – Bokbåten må styrkast, ikkje leggast ned!

Les også

Vis styrke! Redd bokbåten! Den som kan binda det nye fylket saman

Les også

Sp, Ap, SV og Høgre i Vestland vil legge ned bokbåten Epos: – Det er verkeleg trist

Kommentarer til denne saken