Mathilde vant idol jr!

Finalist Mathilde Spurkeland stiller med egen låt.

Finalist Mathilde Spurkeland stiller med egen låt. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Den klart mest populære artisten kommer fra Seim!

DEL

Hele showet ble åpnet med en duett av finalistene Mathilde og Tobias, «We come Running» av Youngblood Hawke. Tidligere deltakere koret i bakgrunnen. Finalen går av stabelen i Chateau Neuf i Oslo.

Ubeskrivelig å være i finalen, fortalte Mathilde på «Idol Junior» onsdag kveld. I de tidligere rundene har hun sunget flest ballader, og fått kallenavnet «Balladedronningen», mens hun på første låt ut i kveld økte tempoet et par hakk med MKTOs «Classic». Det falt i god jord hos dommerne.

– Dette var helt rått, jeg er så fan av deg, du er helt fantastisk, sa Margaret Berger.

– Det var bare dritbra, la Alejandro Fuentes til.

Og med den første sangen overstått, la Mathilde listen høyt før andre og siste sangopptreden som skulle være med på å avgjøre finaleresultatet. Konkurrent Tobias høstet også veldig gode tilbakemeldinger fra dommerne.

– VI ELSKER DEG

Da Mathilde fullførte kveldens siste opptreden, med Ariana Grandes «Almost Is Never Enough», ble dommerne satt helt ut.

– Jeg vil ta av meg hatten. Hva kan jeg si som jeg ikke har sagt før egentlig? Vi elsker deg, sier dommer Sandra Lyng Haugen,

De andre dommerne nikker med.

– Gratulerer med en fantastisk sesong, jeg er overlykkelig for at du har klart å komme deg helt til finalen, sier Alexander With.

Like etterpå står programleder Ida Fladen med en konvolutt i hånden. Finalistene Mathilde og Tobias står spent og venter. Tidenes første «Idol Junior»-vinner skal avgjøres, og etter et par nervepirrende øyeblikk kan Fladen rope ut at det er Mathilde som har fått flest stemmer og er dermed årets og kveldens vinner.

Mathilde gisper og smiler fra øre til øre.

UNGJENTA FRA SEIM

For et halvt år siden var det ikke så mange som visste at Mathilde Spurkeland (12) kunne synge. Ungjenten fra Seim har rørt «Idol Junior»-dommerne og fått seerne til å stemme henne til finalen.

– Det føles ganske rart og spesielt, sa Mathilde til BA tidligere denne uken.

Finalistene synger to låter hver, en de har fremført før i konkurransen og som dommerne har valgt ut som sin favoritt, og en ny låt hver. Mathilde skal synge Ariana Grandes «Almost Is Never Enough» og MKTOs «Classic» onsdag kveld.

I tillegg kommer Idol-finalistene Jørn, Chinook og Ingvar og opptrer.

MYE SKRYT

Tidligere i konkurransen har tolvåringen fra Seim fått svært gode tilbakemeldinger fra dommerne.

«Du har fått en gave, du er helt fantastisk» sa Margaret Berger etter å ha hørt Mathildes versjon av «Almost Is Never Enough». Ungjenten har tidligere sunget Beyonces svært krevende låt «Halo», og etter auditionen ble hun sammenlignet med Alicia Keys.

Artikkeltags