Sjekk beistet Jan dro opp fra et hull i isen

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Fisken han dro opp under isfiske i Nordhordland søndag kveld, var like lang som fiskeren selv.

DEL

– Jeg skjønte kjapt at det var storfisk på gang, men at den skulle være så stor hadde jeg ikke forestilt meg. Det er ganske drøyt, sier Jan Hinriksson til Hooked.

Det var søndag kveld at han dro opp en lange på hele 24,1 kilo fra isen, skriver BA.

Hinriksson som opprinnelig er fra Valdres, men er bosatt på Radøy i Hordaland, forteller til nettstedet Hooked at han har vært en ivrig sportsfisker hele livet og det har blitt flere turer på sjøisen denne vinteren.

– Seig kamp

Sammen med en kamerat halte han opp flere lyr, hvitting og taggmakrell søndag, men da klokken nærmet seg 2000 begynte gevinsten å melde seg.

– Jeg holdt på å sveive opp en taggmakrell på den ene stangen min, da det begynte å tikke fra en av de andre. Det gikk ikke fort, men det var helt klart fisk. Derfor tok jeg stangen, strammet opp og satte tilslaget, og da ble jeg møtt av mer vekt enn jeg klarte å holde igjen, sier Hinriksson til nettstedet.

Det ble en lang kamp for å få beistet opp.

– Det ble en seig kamp. Hvor lenge jeg holdt på vet jeg ikke, men fisken tok ganske mange meter, og skiftet retning flere ganger underveis. Først svømte den mot dypere vann, og siden fulgte den landet utover fjorden. Det ble mye frem og tilbake, men etterhvert fikk jeg inn noen meter. Jeg skjønte at det var en bra fisk, men ikke hvor stor den faktisk var, sier han til Hooked.

Jubelbrøl

Han oppdaget imidlertid etter hvert som fisken nærmet seg overflaten at det 20 centimeter stor hullet i isen var for lite.

Lars-Ivar Dale, som hadde kommet over fra den andre siden av fjorden, fikk kleppen i fisken, mens Hinriksson selv borret opp et nytt hull like ved det andre, og hugget opp isen imellom, skriver nettstedet.

Hinriksson legger ikke skjul på at jubelbrølet nok kunne høres ganske langt da fisken endelig var berget, og da fisken var kjempet opp på isen ble det klart at langen veide hele 24,1 kilo.

– Dette var bare veldig moro, og det var en skikkelig flott fisk som nå blir til mange middager. I magesekken hadde den for øvrig en hel taggmakrell på 500-600 gram og en vanlig makrell som har blitt brukt til agn av noen fiskere. Den manglet nemlig den ene fileten. Det er tatt en del langer over ti kilo her inne, men jeg har aldri hørt om så store som denne, sier Hinriksson til Hooked.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken