Anti-bompengetoppar avviser Støres løysing

Toppkandidatar i Folkeaksjonen nei til meir bompengar (FNB) avviser Ap-leiar Jonas Gahr Støres forslag om vegprising.

Toppkandidatar i Folkeaksjonen nei til meir bompengar (FNB) avviser Ap-leiar Jonas Gahr Støres forslag om vegprising. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Toppkandidatar i Folkeaksjonen nei til meir bompengar (FNB) avviser Ap-leiar Jonas Gahr Støres forslag om vegprising.

DEL

– Vegprising er eg absolutt ikkje med på, seier toppkandidat Aina Elise Larsen Grude i FNB i Klepp i Rogaland til Klassekampen.

Same dag som FNB vart målt som det største partiet i Bergen, gjekk Støre ut i VG med eit løfte om å rive alle bomstasjonane. Partileiaren vil heller innføre ei avgift som baserer seg på biltype, køyrelengde og strekning, målt med GPS-sendarar.

Men alle listetoppar i FNB som Klassekampen har snakka med, seier nei til vegprising.

– Det blir selt inn som billeg, men kan ende opp som eit dyrare alternativ enn bompengar, seier listetopp Tommy Ballestad i FNB i Skien.

Listetopp Einar Hadler Jacobsen i FNB i Øygarden påpeikar at Noreg er eit langstrekt land. Han lurer på om det er folk på bygdene som skal betale fordi dei har lenger å køyre frå A til B. Andre påpeikar overvakingselementet i GPS-bruken.

Med sine 25,4 prosent er Folkeaksjonen nei til meir bompengar (FNB) åleine større i Bergen enn dei tre sittande byrådspartia til saman.

Artikkeltags