For tidlig å konkludere - Sykkel-VM har truleg påverka passasjertala til snøggbåten

Snøggbåten mellom Knarvik/Frekhaug og Bergen var svært populær under sykkel-VM i september 2017. At snøggbåten dermed har einnedgang i passasjertala i 2018, meiner Rune Vollset er naturleg.

Snøggbåten mellom Knarvik/Frekhaug og Bergen var svært populær under sykkel-VM i september 2017. At snøggbåten dermed har einnedgang i passasjertala i 2018, meiner Rune Vollset er naturleg. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeiningarDette er eit debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribenten sine haldningar.Tenkte å kommentere innlegget som avisen hadde i slutten av januar i år om at færre reiser med båten fra Knarvik og Frekhaug til Bergen.

Synes artikkelen var med på å snakke båten ned, basert på en nedgang på omlag 5000 reisende mellom 2017 og 2018. Det skal ikke mye til for å se at nedgangen relaterer seg til en enkelt måned, nemlig september måned 2017 og 2018. September 2017 var det sykkel-VM i Bergen, og hele sentrum stengt for busser....

Kanskje ikke unaturlig med en relativt stor oppgang av reisende med båt denne måneden?

Totalt antall reisende for hele året 2017 og 2018 er på samme nivå dersom man tar vekk de ekstra 5000 reisende som fremkommer i statistikken for september 2017.

Jo, det kan være en trend at færre velger båt etter at bussen er blitt rimeligere etc., men det er kanskje litt tidlig å konkludere med det når hele endringen mellom 2017 og 2018 med stor sannsynlighet skyldes sykkel-VM.

Rune Vollset

Skriv ditt lesarbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppmodar lesarane til å bidra med sine synspunkt, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken