Mot ein overskya start på påskeferien

Artikkelen er over 2 år gammel

Kulden er over for no, og det ser ut som starten på påska blir langt frå så strålande som denne helga har vore.

DEL

– Det er vel størst sjanse for at det blir ein skya vêrtype den første helga i påska, seier vakthavende meteorolog ved Storm Weather Center Olav Krogsæter til BA søndag ettermiddag.

Prognosane for laurdag og søndag er framleis noko usikre, men vï kan sannsynegvis ikkje vente oss det samme vêret som denne helga har bydd på.

– På onsdag og torsdag kjem det nedbør frå vest, og då blir det regn her i Bergen. Kanskje fredag også, seier Krogsæter.

Fare for regn

Bergen har hatt ein iskald mars, og temperaturane frå denne helga har også vist nokre kalde blå. Krogsæter seier at prognosane viser mildare temperaturar allereie frå starten av veka, og at det truleg vil vedvare mot helga. 

– Prognosane viser at den siste natta med kulde blir natt til tysdag. Temperaturane utover veka blir liggande på fem-seks grader, noko som ikkje ser ut til å endre seg til helga, seier Krogsæter.

Det vil også gjelde typiske skidestinasjonar.

– Det blir mildare i heile Sør-Norge no. Dei siste dagane har det vore ned i 30 minus på Geilo, men det er vi ferdig med. Så det blir mildare, seier Krogsæter om den første påskehelga.

Han beroligar likevel fjellreisande om at det har lite å seie for skifolket:

– Viss det kjem nedbør, blir det regn på kysten i tilfelle, men det blir fortsatt snø i fjella.

Artikkeltags