Avinor flytter helikoptertrafikk etter ulykken ved Turøy

Et helikopter fra Nordsjøen styrtet like ved Turøy i Ettermiddag fredag. 13 Mennesker er sannsynligvis døde i styrten

Pressen fikk endelig komme litt inn i området der helikopterstyrten. Innsatsleder Ole Bjørn Sveen

Her ser vi direkte på styrtstedet. Det hvite huset oppe til til høyre vaks eg opp. Magne


Bilde tatt av pressefotograf Magne Turøy, Bergensavisen
Tlf: +4790193165
magne.turoy@ba.noressen fikk endelig komme litt inn i området der helikopterstyrten

Et helikopter fra Nordsjøen styrtet like ved Turøy i Ettermiddag fredag. 13 Mennesker er sannsynligvis døde i styrten Pressen fikk endelig komme litt inn i området der helikopterstyrten. Innsatsleder Ole Bjørn Sveen Her ser vi direkte på styrtstedet. Det hvite huset oppe til til høyre vaks eg opp. Magne Bilde tatt av pressefotograf Magne Turøy, Bergensavisen Tlf: +4790193165 magne.turoy@ba.noressen fikk endelig komme litt inn i området der helikopterstyrten Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Avinor har vedtatt å flytte helikoptertrafikken bort fra området ved Turøy på Sotra, der 13 mennesker mistet livet i den dramatiske ulykken i slutten av april.

DEL

Ifølge NRK ble ruteendringene vedtatt etter et møte mellom Avinor, Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB), Fylkesmannen i Hordaland og Fjell kommune.

LES OGSÅ: Stopper all bruk av helikoptertypen

– Dette dreier seg om frykt og usikkerhet for innbyggerne, sier Fjell-ordfører Marianne Sandahl Bjorøy, som har vært pådriver for å få fjernet helikoptertrafikken.

Hun er fornøyd med avgjørelsen. Den innebærer at beboerne i ulykkesområdet vil oppleve langt mindre trafikk enn i dag. Ifølge Avinor vil ruteendringene være på plass om få dager.

LES OGSÅ: Disse omkom i helikopterstyrten

Det var et helikopter fra CHC Helikopter Service, på vei fra Gullfaks B i Nordsjøen til Bergen lufthavn, som styrtet ved Turøy 29. april i år. Tolv menn og en kvinne mistet livet.

LES OGSÅ: Helikopter har styrtet i Øygarden

Artikkeltags