For første gang siden november i fjor gikk lykkepotten i Vikinglotto.

En andelsbank med ti nordmenn og en danske deler potten på 510 millioner kroner. De ti nordmennene blir eiere av i overkant av 305 millioner kroner på deling, noe som gir over 30 millioner kroner i premie til hver av dem, skriver BA.

De ti vinnerne er en mann fra Hordaland, en kvinne fra Bærum, en mann fra Akershus, tre menn fra Oslo, to menn fra Oppland, en kvinne fra Oppland og en mann fra Sør-Trøndelag.

Det er framleis ikkje kjent kvar i Hordaland vinnaren er frå.

Kan takke kompis for gevinsten

Mannen fra Hordaland hadde tippet via mobilen, og han var veldig spent da han hørte at det var et andelslag som hadde vunnet gigantgevinsten. Det var likevel spesielt å få Norsk Tipping på tråden. 

«Å herre gud! Er det virkelig sant?»

– Jeg må jo innrømme at jeg allerede har vært inne og sjekket kupongen min, fliret den nybakte mangemillionæren.

– Det var en bekjent av meg som tipset meg om å spille på Andelsbank. Og det viste seg jo å være veldig lurt, forteller han.

Han hadde ikke bestemt seg for hva han skulle bruke pengene til da Norsk Tipping tok kontakt med ham.

– Det kan hende at jeg trapper ned litt på jobben nå. Kanskje det også blir en ny bil, fortalte mannen som vil være anonym.

Flest millionpremier til Hordaland

Hordaland var fylket hvor det hadde havnet flest millionpremier i Vikinglotto før onsdagens trekning. Hele fem av 59 milliongevinster i Vikinglotto var utbetalt til hordalendinger. Totalt hadde de innkassert 41,8 millioner kroner.

Etter onsdagens trekning har Oslo også seks millionvinnere i Vikinglotto.

Førstepremiepotten var på ca. 12 millioner. Denne ble delt på de to vinnerne. Lykketallspotten var på 398 millioner kroner. Denne ble delt på de to vinnerne.

Den norske lykketallspotten var på 100 millioner kroner. Denne gikk kun til det norske vinnerlaget.

Ifølge spilleselskapet på Hamar er premien den største som noen gang er blitt utbetalt for en vinnerrekke fra Norsk Tipping. Det har heller aldri skjedd før at ti spillere har vunnet tosifrede millionbeløp på samme kveld.