Nå skal UP stoppe alle russebiler de ser

UP kontrollerer påsketrafikken på fylkesvei 7 ved avkjøringen til Rolvsvåg og Os. Distriktsleder Terje Oksnes i Utrykningspolitiet på Vestlandet.

UP kontrollerer påsketrafikken på fylkesvei 7 ved avkjøringen til Rolvsvåg og Os. Distriktsleder Terje Oksnes i Utrykningspolitiet på Vestlandet. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

UP gjennomfører flere kontroller i Vest politidistrikt fredag. De kommer til å stoppe alle russebusser og russebiler de ser.

DEL

UP-sjef Runar Karlsen forteller til TV 2 at det er bestemt at politiet i hele Norge fra og med fredag skal stoppe alle russebusser og russebiler og kontrollere dem når UP har kontroll, melder BA.

Dette ble bestemt etter den tragiske ulykken der en 19 år gammel russ fra Fana gymnas ble kritisk skadet.

– Det er et umiddelbart tiltak for å forebygge at flere alvorlige ulykker med russebiler eller russebusser skjer, sier Karlsen til TV2.

Alle UP-enheter i landet er pålagt å kontrollere russen når de er ute og har kontroll frem til russetiden er over.

Flere kontroller fredag

Politioverbetjent Terje Oksnes, leder UP i Vest politidistrikt, sier til BA at de har planlagt flere kontroller fredag.

– Vi har kontroller på formiddagen og noe utover dagen. Hvis russebiler eller russebusser kjører forbi kontrollposten vil de bli vinket inn, sier Oksnes.

UP-kontrollene er planlagte ordinære kontroller, og utrykningspoliti kommer ikke til å kjøre rundt for å lete etter russekjøretøy.

Karlsen sier til TV 2 at politiet vil kontrollere om sjåførene har riktig førerkort, om fører er ruspåvirket, om passasjerene sitter sikkert og at det ikke er flere passasjerer enn tillatt om bord.

Artikkeltags