Gå til sidens hovedinnhold

Hareide fløy til oppvaskmøte i Bergen etter Pride-paraden

Artikkelen er over 4 år gammel

– Det var en unison kritikk av Hareides deltagelse i homoparaden, sier Terje Gilje i KrF Bergen.

Knut Arild Hareide var den første lederen i partiets historie som deltok i paraden. Over 80 personer skal ha meldt seg ut av partiet som følge av dette, meldte Vårt Land tirsdag.

Fire av 14 fylkesledere i KrF mener partileder Knut Arild Hareide ikke burde deltatt i Pride-paraden i Oslo lørdag, meldte avisen Dagen.

Det var sist onsdag at KrF-lederen ville delta i paraden under Oslo Pride til støtte for LHBT-miljøet etter terrorangrepet i Orlando.

LES OGSÅ: Pål Kårbø: – Jeg ville ikke deltatt i Pride-parade

– Svært krevende

Mandag kveld fløy KrF-lederen til Bergen for å delta i et krisemøte i lokallaget, hvor også fylkesleder og fylkessekretær var invitert.

– Det var svært krevende for oss at KrF-leder Knut Arild Hareide deltok i Pride og deretter forskutterte vår familiepolitikk i et stort VG-intervju, forteller lokallagsleder Terje Gilje i KrF Bergen til Dagen.

– Det var en unison kritikk av Hareides deltagelse i homoparaden. Men lokallaget var enda mer kritisk til måten Hareide snakket om vår familiepolitikk på før den er vedtatt av partiet, sier Gilje.

Overfor Dagen beskriver lokallagslederen likevel møtet som «fattet og reflektert.»

LES OGSÅ: Arnhild har vore KrF-medlem sidan 1945 - Gav Knut Arild Hareide råd

Partilederen er uenig

Knut Arild Hareide er ikke enig i at han forskutterte KrFs familiepolitikk i VG-intervjuet.

– Jeg gjorde ikke noe annet enn å vise støtte til utkastet som en samlet programkomité har lagt fram og som skal til votering på landsmøtet. Dette forklarte jeg for lokallaget i Bergen. Nå er det viktig å minne om at det er landsmøtet som avgjør hvordan KrFs familiepolitikk skal være, sier Hareide til Dagen.

LES OGSÅ: Hareide kom til sine eigne: - Asylbrannen prega heile det politiske Noreg

På spørsmål om han kommer du til å delta i Pride til neste år, svarer Hareide at han ikke har lagt noen planer for neste år.

– Jeg stilte opp denne gangen for å markere avstand til hatkriminalitet, vold og diskriminering av homofile og lesbiske. Jeg har vært tydelig på at KrF ikke støtter alt Pride står for.

Kommentarer til denne saken