Har suksess med «magisk» refleks

Nå starter den mørkeste tiden på året, og da er det smart å være godt synlig i trafikken. Dette er en refleks som kan sprayes på og kalles LifePaint.

Nå starter den mørkeste tiden på året, og da er det smart å være godt synlig i trafikken. Dette er en refleks som kan sprayes på og kalles LifePaint. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Nå kan du få refleks på sprayboks.

DEL

(Siste) [broom.no]  Volvo er kjent for å være innovative på sikkerhet. De har jo bygget biler som gjennom en årrekke har vist seg å være blant de tryggeste på markedet. Og ambisjonen er faktisk blitt såpass hårete at Volvo sier ingen skal dø eller bli skadet i en Volvo 2020-modell.

Men det er ikke bare selve bilene de fokuserer på. Trafikksikkerhet handler jo også om fotgjengere og syklister. Derfor vektlegges sikkerhet i forbindelse med påkjørsel høyt hos Euro NCAP, som gir biler i Europa stjerner i forbindelse med krasjtester.

Det beste er imidlertid at en klarer å unngå sammenstøt i det hele tatt. Og nettopp det ønsker Volvo å bidra til, gjennom å formidle refleks på sprayboks - LifePaint.

Usynlig til den treffes av lys

Nå som vi går mot den mørkeste tiden av året, er dette med reflekser naturligvis høyaktuelt. Altfor få bruker dem, og resultatet er at vi synes for dårlig i trafikken.

LifePaint er en annen type refleks enn dem vi kjenner fra før. Den er vannoppløselig, og kan sprayes på alt fra sykkel, sekk og hjelm til jakker og bukser.

I lyst er sprayen usynlig, men så snart den treffes av billys, reflekterer den.

Flere varianter

Det er ikke Volvo selv som har funnet opp denne løsningen, men det svenske firmaet Albedo100. De har laget flere varianter - vannoppløselig (slik at det kan vaskes bort), permanent (for metall og harde flater) og et egen spesialprodukt for dyr. 

I England, der over 19.000 syklister treffes av biler hvert år, har Volvo solgt LifePaint hos noen av sine forhandlere, og ble raskt utsolgt. Nå skal de lansere en ny kampanje med reflekssprayen. (ANB)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken