Gå til sidens hovedinnhold

Morten Klementsen (FNB) ut mot Sara Sekkingstad (Sp): - Vi fekk regelrett sjokk

Artikkelen er over 1 år gammel

Lesarbrev Dette er eit debattinnlegg, skrive av ein ekstern bidragsytar. Innlegget gir uttrykk for skribenten sine haldningar.

SP-Ordfører i Alver, Sara Sekkingstad og kommunestyremedlem i Alver og Sp-Fylkesordfører i Vestland, Jon Askeland anbefaler i endelig signert byvekstavtale.

Avtalen er gyldig etter at Alver, Askøy, Bergen, Bjørnafjorden og Øygarden kommuner, og Vestland Fylkeskommune evt. vedtar denne i sine kommunestyrer og Fylkesting.

At to av ordførerne kommer fra utkanten Radøy i Alver kommune, og er fremstående Senterparti-politikere er mildt sagt oppsiktsvekkende. Senterpartiet sentralt opererer med gledelige "Bygdevekstavtaler" på sine internettsider. Det er derfor svært overraskende at de to Sp-Ordførerne kan anbefale en klar fortettende og sentraliserende byvekstavtale.

Som kjent hadde FNB Alver ved daværende kommunestyremøte forslag om avise forhandling totalt. Dette basert på FNB sine daværende kunnskaper om byvekstavtalens klare sentraliserende intensjoner og begrensinger av egen arealbestemmelse. I denne voteringen fikk FNB kun sine 10 stemmer i kommunestyret.

Den 26. november i år kom det en epost fra Ordføreren i Alver, Sara Sekkingstad med kort møtefrist. Møtetidspunkt var to dager etter innkalling, den 28. november. Møteinnkallingen opplevdes særdeles mangelfull, da den kun inneholdt følgene tekst, uten vedlegg av noe slag: "Innkalling av Formannskap - Styringsgruppe".

Les også

Raser mot byvekstavtalen: – Den er verre enn bompengar

FNB sine tre Formannskapsmedlemmer i Alver kommune møtte til det innkalte møtet. Her var det Byvekstavtalen det handlet om. Denne skulle undertegnes 4. desember, og en hadde bare tid og vei for å satt igang forberedelser til signering.

Etter en relativ innholdsrik og interresant debatt, ba FNB om å få avstemming i saken om signering. Vårt krav om realitetsbehandling ble avvist av Sekkingstad i samråd med rådmann. Vi ville da ha tilført en protokolltilførsel, men det lot seg heller ikke gjøre, da det ikke ble ført protokoll for møtet.

Det kom råd i møtet om omskriving og endringer av det daværende kontraktforslaget. Det ble IKKE nevnt med ett eneste ord at Sekkingstad på vegne av Alver Formannskap - Styringsgruppe skulle kunne fremforhandle en avtale der Sekkingstad faktisk anbefaler avtalen.

Les også

Dette er byvekstavtalen

Da avtalen kom oss i FNB Alver i hende med underskrifter, og med følgende tekst i kontraktens første linje: "Anbefalt byvekstavtale i perioden 2019-2029" fikk vi regelrett sjokk.

FNB Alver har sendt krav om Lovlighetskontroll i denne saken for å få uavhengig juridisk betenkning.

Ordfører har kontaktet undertegnede i saken, men det foreligger ikke noe avtale om at vi skal trekke vår demokratiske rett til å fremme lovlighetskontroll.

Dette leserbrevet er ment som informasjon til befolkningen om hva som så langt har skjedd i saken, og vi vil informere folket, som vi er valgt for å representere, når vi vet mer om saken. Vi vil også komme med en forenklet beskrivelse av byvekstavtalen som foreligger og skal stemmes over i februar 2020.

Kommentarer til denne saken