Etter stort sett å ha vært fraværende leser av lokale medier senere tid, så gjorde jeg mitt ”comeback” til et mildt sagt overraskende innlegg fra Asbjørn Nagell Toft, leder i Lindås Sp.

Herr Toft innleder sitt innlegg med å kritisere kommunalminister (Jan Tore Sanner) for å tildele Alver kommune penger til veiplanlegging, eller for å bruke Toft sine ord "for å dele ut skattebetalernes penger". Paralleller til Nissen hører selvsagt med i Asbjørn Nagell Toft sitt innlegg.

Det er gledelig at nissen har høy verdi i Lindås Senterparti, og mindre gledelig å høre at satsing på veier i distriktene, er uviktig i samme parti.

Les også

Høgres næringspolitikk ei gavepakke til utlandetJeg har stor forståelse for at Senterpartiet tar sikte på å komme i regjerning. Det å komme i styringsposisjon, er selvsagt viktig i politikken.

I så måte ser jeg frem til at Asbjørn Nagell Toft redegjør for hvordan ett Senterparti i regjeringsposisjon skal styre landet UTEN å bruke ”skattebetalernes penger”.

Jeg venter i spenning!

Videre er det på sin plass å korrigere Asbjørn Nagell Toft sine ”fakta”, med ekte fakta.

Sakens fakta er slik at tildelte midler tiltenkt til bruk i forbindelse med Sambandet Vest, er midler som er omsøkt og tildelt i forbindelse med kommunesammenslåingen.

 

Lindås, Meland og Radøy (Alver kommune), har gjennom fellesnemnda søkt om Tofts nevnte ”nissemidler”. Og la meg føye til, UTEN protest fra Senterpartiet.

Når det gjelder Asbjørn Nagell Tofts fortolkning av at nevnte midler er skreddersydd som et valgkampstunt, så er de fristende å sitere redaktøren i Nordhordland:

”…media vart ikkje invitert. Vi skal difor vere forsiktig med å skulde Sanner for valkampstunt. Bakgrunnen for besøket i Nordhordland var at Sanner ønskte eit møte med Lindås-ordførar Astrid Aarhus Byrknes (KrF). Ho fekk då samtidig i stand eit treff med gründerane til Industriutvikling Vest”

Videre hevder Nagell Toft at Senterpartiet mener at ekstramidler fra det offentlige skal brukes til kommuner som treng det mest.

Hvordan ser disse kriteriene ut mr. Toft?

LES OGSÅ: Usikker på kven du skal stemma på? Prøv Nordhordlands veljarhjelp!

Midler til veiprosjekter i Lindås, Meland og Radøy, er åpenbart ikke prekære behov, i følge Senterpartiet?

Eller hva med ekstramidler som Senterparti-styrte Radøy kommune har fått siste år, som har bedret kommuneøkonomien betydelig (les overskudd)?

Og hvordan var dette med satsing på distrikt kontra sentrale strøk?

Innlegget er vel i grunn bare en bekreftelse på at begrepet "Ta hele Norge i bruk", har sine "klausuler med liten skrift".

Sett fra et humoristisk perspektiv, minner innlegget mer om sesong 2 av ”Nissene på låven”, enn et saklig og opplysende debattinnlegg. Men en valgkamp uten billig retorikk, er vel som julaften uten besøk av nissen, eller hva Asbjørn Nagell Toft?

Les også

Nissemidlar frå ministeren