Alver Høyre selger kommunen på populistiske lovnader de ikke kan stå for.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LesarbrevHva er det med Alver Høyre som gjør at de gang på gang kan garantere og love og sikre innbyggerne deres gull og grønne skoger før valget. Men straks det er over snu ryggen til lovnadene de selv garanterte de ville stå for. Det begynner å bli en gjenganger fra Høyresiden. De forlover seg med lovnader de selv vet de ikke kan holde. Valgkamp er ikke å kaste glør i øynene på sine velgere men å fremme saker man vet man kan stå for politisk. Alver Høyre har i så måte levert lite på den fronten. Deres aggressive politikk og utspill rundt bompengesaken på Klauvaneset og dertil samarbeid med Bergen Høyre for en felles løsning viser bare deres ståsted om en integrering i Byvekstavtalen som vi til nå heldigvis har sagt et solid nei til. Høyres ståsted ang bompenger og løfter kan vi spore tilbake til 2007 og deres valgprogram. De var den gang garantist mot å innføre bompenger på NH broen. Men samtidig hadde de vedtatt og utredet et liggende forslag for NH pakken som inkluderte bompenger i regionen. Å føre sine velgere bak lyset på den måten er direkte falskt. Nils Martin Aadland er høyt på banen for tiden med sine ytringer om et ønsket ordførerkjede rundt halsen. Mon tro om man skal ta han like seriøst som Høyre var i 2007?

I deres 100 dagers program lover de igjen, gull og grønne skoger. Deres antydninger om å se innkreving av bompenger i regionen må sees under ett innebærer at innbyggerne i Nordhordland må være med på spleiselaget til Byvekstavtalen og Miljøløftet som da på sikt og skal brukes til drift av denne bybanen. Altså vi i NH skal betale for at bybanens drift. Det vil med andre ord si at den går med blodrøde tall og er avhengig av inntektene fra bilistene for å kunne driftes. Et større paradoks skal man se lenger enn langt etter. Banen må ha driftsmidler fra bompengene for å kunne erstatte bilene.

- Etablera samarbeid med Bergen kommune og fylkeskommunen for å samordna bompengeinnkrevinga.

Dette vil med andre ord si Høyre vil ha bompenger i Alver kommune. Noe jeg tørr å påstå alle innbyggerne er imot.

Men så motsier Aadland seg selv i samme sak da han skriver i Strilen.

«Vi skal kunna køyra barn til og frå skule, trening, kulturskule og andre fritidsaktivitetar utan å få ei ekstra bomrekning. Ein skal kunna besøke familie og vener som bur i ei anna bygd i kommunen utan å måtte få ei ekstra bomrekning.

Hvordan Aadland har tenkt å få dette til er et mysterium. NH pakken er et faktum som er satt i gang på alle måter. Bomstasjonen på Klauvaneset vil trolig ikke bli en realitet om man skal vektlegge uttalelser fra SVV og fylke. Og da gjenstår bare en mulighet for denne løsningen Aadland skisserer. En bomstasjon inn og ut av kommunen, men ingen bomstasjoner inne i kommunen. Om han har tenkt å bure hele kommunen inne med bomstasjoner på alle kanter er enda ikke avklart. Forslaget om en bomstasjon på Flatøy som skal erstatte alle inne i kommunen har blitt fremmet tidligere av andre og kan således ikke tilegnes Aadland eller Høyre. Etter det undertegnede erfarer var dette forslaget først fremmet av et annet politisk parti, men har ikke blitt presentert offentlig da man ønsket et samlet Alver bak denne fremstillingen.

Vi som innbyggere i NH hadde tjent på et samlet løft fra ordførerne mot Bergen og deres visjoner. Ikke slike soloutspill i en så viktig sak som angår hele regionen. Tenk på folket ikke på posisjon.

Skriv ditt lesarbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppmodar lesarane til å bidra med sine synspunkt, både på nett og i papir

Artikkeltags