«FNB Alver avviser byvekstavtalen fullstendig»

FNB Alver fryktar at ein byvekstavtale vil føra til at det berre er i Knarvik ein vil få utvikling i tida framover, noko dei meinar ikkje er godt nok.

FNB Alver fryktar at ein byvekstavtale vil føra til at det berre er i Knarvik ein vil få utvikling i tida framover, noko dei meinar ikkje er godt nok. Foto:

Av
DEL

LesarbrevByvekstavtale er en avtale mellom staten og en bykommune og evt. omliggende kommuner, om infrastrukturutvikling, med veier, kollektivtransport og sykkelveier. Også kalt «Bypakker»

De er ekstremt dyre.

Forutsetningen for disse avtalene er at all trafikkvekst skal skje med gange, sykkel og kollektivtransport. Finansieringen av disse skal skje ved at staten tilbyr maksimalt halvparten av pengene og kommunene må skaffe resten. Siden kommunene ikke har økonomisk evne til selv å finansiere sin del avtalen, blir løsningen å innkreve store summer bompenger over mange år. Andelen av veiutbygging i en byvekstavtale er svært lav. Likevel krever lokalpolitikerne at biltrafikken skal betale for kommunenes andel, men gi minimalt tilbake. Kostnadsoverskridelser skal også dekkes inn ved økte bompenger.

Byvekstavtalene inneholder også detaljerte krav om at utbyggingen av boliger, skoler og næring mm. skal skje i områder tett tilknyttet kollektivtransport. Eiendomspekulanter tjener ofte stort på forhånds oppkjøp av områdene dette gjelder.

Resultatet blir sentralisering. Distriktenes utbygging reverseres, utkantene avfolkes og verdien av eiendommene her synker. Befolkningen taper store verdier

Byvekstavtalen er et omfattende og detaljert dokument som binder kommunene inntil 30 år. Det lokale selvstyret får minkende betydning - Regjeringen i Oslo overtar.

Kommunestyrene kan etterhvert legges ned!

FNB Alver aviser denne avtalen fullstendig!

Navnet på avtalen høres så tilforlatelig ut.

Dette er et stort avtaleverk der regjeringen frister fattige kommuner med mye penger. Bergen har allerede Byvekstavtale med Staten. Det nye nå er at regjeringen vil utvide denne til også å gjelde omliggende kommuner som Alver. Avtalen vil da undergrave Alver kommunes handlefrihet til å ivareta innbyggernes behov for tilpassede kommunale tjenester i overskuelig fremtid!

Dersom du heller vil sikre en demokratisk fornyelse av lokalstyret i vår kommune kan du oppnå dette ved stemme på FNB Alver.

Vi tar velgerne på alvor!

Med hilsen

Terje Sletten-Hansen, 3.kandidat for:

Folkeaksjonen Nei til mer Bompenger.

Skriv ditt lesarbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppmodar lesarane til å bidra med sine synspunkt, både på nett og i papir

Artikkeltags