Fortsatt på samme KrF-team!

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LesarbrevJeg er stolt av vår partiledelse som gir rom og takhøyde for ulike synspunkter og tanker når det gjelder partileders råd om å «undersøke muligheten for hvilket politisk gjennomslag det er mulig å få gjennom et samarbeid med Krf, Senterpartiet og Arbeiderpartiet, uten SV».

Dette gjenspeiler det nødvendige grunnlaget for å kunne være en lærende organisasjon. En lærende organisasjon evner å fremme konstruktiv meningsutveksling for å finne den beste løsningen. I en slik åpen prosess så vil det komme frem ulike refleksjoner av betydning. På denne måten vil man kunne få frem nye perspektiver, lære av hverandre og få en bedre løsning. Løsningen vil da også være bedre forankret i organisasjonen. Dette i motsetning til en lukket beslutningsprosess som gjerne tas av ledelsen alene.

«En lærende organisasjon er et sted hvor menneskene kontinuerlig utvikler sin kapasitet til å skape de resultatene de virkelig ønsker og drømmer om, hvor nye og utviklende tankemønstre dyrkes fram, hvor kollektive ambisjoner er frigjort, og hvor mennesker kontinuerlig lærer å lære sammen.» (Senge 1990)

Jeg forstår at det er mer sensasjonelt for media å dele oss i ulike team, eller kalle det «splittelse i KrF». Imidlertid burde noen fremmet hvor forbilledlig denne åpne prosessen er for enhver (lærende-) organisasjon. I KrF er vi fortsatt på samme lag, har det samme politiske prosjektet og det samme stortingsprogrammet. Sammen skal vi fortsatt være et parti med en kristendemokratisk verdiorientert ideologi, som har menneskeverdet i sentrum. Vi skal fortsatt etterstrebe den sentrumspolitikken vi tror på. Dette gjelder uansett hvem vi i fremtiden kommer til å samarbeide med.

Sølvi Vatnøy

Tillitsvalgt Alver KrF

Skriv ditt lesarbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppmodar lesarane til å bidra med sine synspunkt, både på nett og i papir

Artikkeltags