Kjære politikere I Alver og Vestland fylkeskommune

Rune Chr. Tollefsen er opprørt over at ikkje elevar frå heile Gulen kan søka seg på vidaregåande skule i Nordhordland.

Rune Chr. Tollefsen er opprørt over at ikkje elevar frå heile Gulen kan søka seg på vidaregåande skule i Nordhordland. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LesarbrevDette er eit debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribenten sine haldningar.Jeg vil først takke våre lokalpolitikere for den responsen jeg fikk på mitt innlegg i avisen Nordhordland ang eiendomsskatt.

Jeg vil her sette lys på en ny sak som for meg er uforståelig at ikke våre politikere tar og lemper litt på reglene.

Saken gjelder fritt skolevalg som bla. Trude Brosvik i Sogn og Fjordane KrF tok opp.

Saken ble først omtalt i Strilen 15. Feb. i år. Og der det ble nærmest lovet at man skulle finne en løsning på utfordringene.

– I utgangspunktet skulle ein tru at det vil løysa seg enkelt. I dag kan elevane frå ytre og søre Gulen søkja seg til Austrheim vidaregåande, medan elevane frå Brekke-krinsen ikkje kan søkja på Knarvik vidaregåande. Sjølv om det ikkje er avklart om det vert fritt skuleval i det nye storfylket, vart det lova at ein skal finna ei løysing for elevane frå Gulen.

Men den gang ei. I strilen 18. Mars kan en lese. «Men med 13 mot 11 stemmer fall forslaget. Ap, Sp og Sv ville ikkje gå med det, og dermed kan ikkje elevar frå indre Gulen søka seg til Hordaland for skuleåret 2020/-21.»

Undertegnede svarte på saken i Strilen uten at det får noen effekt i seg selv. Så prøvde jeg kontakt med Terje Søviknes, han er med i Vestland fylkeskommune med mail til fylkeskommunen og på messenger. Og til slutt nå også som mail til vår ordfører og ny sak i Avisen Nordhordland.

– Dette er da høl i hode for å si det rett fra leveren. Hvorfor skal man ikke kunne lempe litt på regelverket når dette blir en realitet fra neste skoleår? Hva er begrunnelsen til Jenny Følling, Ap, Sp og Sv for å si nei?

Det virker som om de sier nei bare for å si nei uten noen kontekst eller begrunnelse for deres standpunkt. Her må det da vitterlig være mulighet for å få prøvet denne saken på nytt. Det gjelder skoleungdom og deres utdannelse, jobb og fremtid. Få hode opp av sanden og vær løsningsorienterte og ikke så bombastisk tverrsynt.

– Mai to: nvlfk.postmottak@vlfk.no [undefined:nvlfk.postmottak@vlfk.no]

Emne: Fritt skolevalg

Sak: Att Terje Søviknes mf.

Viser til sak i lokalavisen Strilen 18. Mars

https://www.strilen.no/nyheter/i/vm4GLV/Far-ikkje-soka-i-Knarvik-neste-skulear

Og ber dere ta en ny runde på denne saken. Det kan da ikke være så vanskelig å lempe litt på reglene når de alikevel vil bli innført til neste år.

Dette er da høl i hode for å si det rett fra leveren. Hvorfor skal man ikke kunne lempe litt på regelverket når dette blir en realitet fra neste skoleår? Hva er begrunnelsen til Jenny Følling, Ap, Sp og Sv for å si nei?

Det virker som om de sier nei bare for å si nei uten noen kontekst eller begrunnelse for deres standpunkt.

Her må det da vitterlig være mulighet for å få prøvet denne saken på nytt. Det gjelder skoleungdom og deres utdannelse, jobb og fremtid. Få hode opp av sanden og vær løsningsorienterte og ikke så bombastisk tverrsynt.

Skoletilbudet langt ute i Brekke er meget tynt når det gjelder videre utdanning. Så her må man være løsningsorienterte med hensyn på kommende generasjon og deres muligheter til å få den utdannelsen de ønsker seg.

Mvh

Rune Chr. Tollefsen

PS. Mailadressen over er Vestland fylkeskommune.

Jeg anbefaler flere til å sende tilsvarende mail til de slik at de skjønner at dette må de fikse opp i. Og det haster ...

Så, våre kjære politikere jeg skriver det igjen. Få hode opp av sanden og vær løsningsorienterte for våre innbyggere og ikke sitt på deres politiske tue og bruke slike saker for å tjene politisk gevinst. Vi innbyggere, velgere vi ser og følger med. Fiks denne saken slik at våre ungdommer kan få den utdannelsen og kunne gå på den skolen de ønsker. Det koster så lite men gir så utrolig mye for vår fremtid. Våre ungdommers fremtid.

Mvh

Rune Chr. Tollefsen

Skriv ditt lesarbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppmodar lesarane til å bidra med sine synspunkt, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken