Lokal NRK-kanal med stormannsideer om seg selv

Kommuneoverlege på Fedje, Ernst Horgen, slår nok ein gong tilbake mot NRK Hordaland etter ei sak der kanalen meinte eit konflikt med rådmann Ingebjørg Vamråk låg bak oppseiinga hennar.

Kommuneoverlege på Fedje, Ernst Horgen, slår nok ein gong tilbake mot NRK Hordaland etter ei sak der kanalen meinte eit konflikt med rådmann Ingebjørg Vamråk låg bak oppseiinga hennar. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LesarbrevDette er eit debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribenten sine haldningar.NRK begrunner sin sjikane mot meg med at man skal redde demokratiet, at man har et samfunnsoppdrag der man skal «korsfeste de som tjener godt», at lokalt NRK er en viktig og stor vaktbikkje som de stakkars lokalavisene Nordhordland og Strilen ikke våger å være.

Hva slags kolleger er det som opptrer slik mot hverandre? Hva er det lokalt NRK tror om seg selv. Dette bygger de på kjente løgner og falske dokumenter fra falske mennesker. Journalisten ble bedt om å skaffe seg sannferdige kilder utover gjengen rundt Vamråk. Om gammelt kjennskap eller annet kan ha påvirket journalisten og NRK til å være ukritisk, kan man undres over.

Det er ingen konflikt med ansatte på sykehjemmet. I fravær av leder, fikk jeg i dag (onsdag, journ. anm.) på sykehjemsvisitten konfekt og et kort med hilsen: «Kjære Ernst, Takk for at du er den du er.» Underskrevet av samtlige som tidligere har prøvd å imøtegå avdelingsleder, men har blitt stanset.

Ja, jeg har en del roller i dette samfunnet. Jeg er lege. Jeg er nabo. Jeg er venn. Jeg er far til fire barn og seks barnebarn. Jeg har investert nesten all min fritid til beste for de som bor her ute. Jeg har investert i bolig og praksis og brukt lokale firma. Jeg har også latt meg overtale til å være politiker,- noe alle her ute opplever en eller flere ganger.

Mesteparten av mitt liv har jeg som «inngrodd bergenser» vært en sambygding og hele tiden har jeg villet bidra til et godt samfunn på denne øyen. Et sted der vi tar vare på hverandre. Vi er mange her ute som har det som her kalles uformell makt. Det er likevel trist når Vamråk og NRK gjør et samlet kommunestyre til mine lakeier. Det er å undergrave demokratiet,- det motsatte av hva NRK hevder de gjør.

Ellers støtter jeg NRK på at taushetsbelagte dokumenter ikke behøver være sanne. Tvert imot, noen ganger er det årsak til at personalforvaltning i en kommune er taushetsbelagt. Her spiste NRK en usunn suppe av løgner og skylder på «vaktbikkje» og «samfunnsoppdrag».

En rådmann som kan ha sparket seg selv

Her er alle sakene våre om saka:

Skriv ditt lesarbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppmodar lesarane til å bidra med sine synspunkt, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken