Tilsvar til Kenneth Taule Murberg, den store elefanten i rommet eller «fake news»

Kenneth Taule Murberg.

Kenneth Taule Murberg. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LesarbrevDet er med en viss undring at undertegnede leser herr Murberg sitt innlegg i avisen. Man skulle tro det var game over for konspiratoriske deler i lokalpressen. Der man synser og tror og om kloden er flat var en daglig del av det lokale media spekulerer i. Og lar sine lesere fundere om ytringsfriheten er truet og at dagens demokrati og vårt frie samfunn er under trusler av undergrunns forum. Ja jeg må si meg rimelig forbløffet over herr Murberg sine formuleringer. Men han får stå for det. Ingen kan nekte han sin mening eller ytring. Og heldigvis for det. Ytringsfriheten består. Tross hva man skulle tro Murberg antyder i sin kronikk.

Men jeg skal ta for meg mr. Murberg sine påstander sak for sak.

« Personlig stiller jeg meg sterkt tvilende til at det finnes politiske partier i Nordhordland som driver og fronter sin politikk på diverse «undergrunns forum». Politikkens verden er å kjent gjøre sin politikk i offentligheten.»

Undertegnede kan bekrefte at de samtalene på nett har skjedd via mail, direkte samtaler på messenger og på diverse åpne fora på FB. Og dette er med flere representanter for flere politiske partier. Da undertegnede er politisk uavhengig så er det heller ingen politisk gevinst å hente. Og som ellers i pressen så omtales anonyme kilder gjerne som « etter det xxx avisen erfarer» Så jeg kunne like gjerne formulert meg på den måten. Så undergrunns forum eksisterer nok mere i Murbersgs fantasi enn i realitetene.

At Murberg trekker frem Fake news som ett kort viser bare hvor på villspor han er i sin iver etter å så tvil om undertegnedes kronikk.

Og det må selvsagt sees i sammenheng med hva Høyre Radøy og nå Høyre Alver står for. Selv om Murberg sier at lovnaden om eiendomsskatt allerede er bekreftet ( Alver Høyre er garantist for….) fra partiet ikke vil bli innført, så sier historien noe annet om hvor mye man kan stole på den garantien.

Meland Høyre skrev i sitt partiprogram i 2007 følgende:

Faksimile fra Meland Høyre sitt partiprogram 2007.

Faksimile fra Meland Høyre sitt partiprogram 2007.


Og videre i samme partiprogram:

Faksimile fra Meland Høyre sitt partiprogram 2007.

Faksimile fra Meland Høyre sitt partiprogram 2007.

Og da at Alver Høyre nå igjen skriver at de vil være garantist for at eiendomsskatt ikke vil bli innført i Alver kommune tar undertegnede med en stor klype salt. Høyre har vist seg å være et parti man ikke kan stole på. Som er bevist over.

For øvrig så ble de politiske partiene informert og forelagt Nordhordlandspakken allerede i desember 2005. Så Høyre visste hva som var på trappene da de skrev partiprogrammet 2007.

«Når den frie retten til å kunne ytre seg, blir benyttet til å spre villende eller manipulerende informasjon, så undergraver dette demokratiet og vårt frie samfunn. Konsekvensene er lett å forestille seg, enten må ytringsfriheten begrenses, ellers så vil dagens demokrati endres til det ugjenkjennelige. Retten til å ytre seg, må altså brukes med omhu og varsomhet.»

Man skulle tro at mr Murberg visste bedre når man ser på det jeg har lagt inn som bevis over her. Om det er noen som har manipulert, villede og undergraver demokratiet her så er det Høyre med deres direkte falske lovnader om bompenger. Og at man da trekker frem så søkte innspill som å begrense ytringsfriheten eller endre dagens demokrati blir så på villspor at det henger ikke på greip.

Og for å oppsummere resten. Anonyme kilder har ikke noen kildehenvisning. Trodde du visste dette?

Og til avisen Norhordland.

Jeg trodde slike konspiratoriske teorier var henvist til kommentarfeltet?


Skriv ditt lesarbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppmodar lesarane til å bidra med sine synspunkt, både på nett og i papir

Artikkeltags