Feiing av hytter: Kommunal overprising

– Jeg godtar simpelthen ikke å risikere å måtte betale 8400 kroner for å få feiet pipen på hytten min, seier Ragnar Bratland i dette lesarbrevet.

– Jeg godtar simpelthen ikke å risikere å måtte betale 8400 kroner for å få feiet pipen på hytten min, seier Ragnar Bratland i dette lesarbrevet. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

At det er kommet en sentral forskrift som pålegger kommunene å gjennomføre tilsyn og feiing på alle hytter med ildsted er i utgangspunktet en bra ting.

DEL

MeiningarDet har vært mange nok hyttebranner.

Hytteeierne reagerer imidlertid med vantro når de ser regningen. Gebyr for 2. termin dukket opp i postkassen for noen uker siden. 525 kroner, 1050 per år. Etaten tilkjennegir visstnok at når innledende tilsyn og eventuelt feiing er gjennomført, så ser man for seg at neste besøk blir om 7-8 år. Man risikerer altså å måtte forskuddsbetale 8400 kroner for å få feiet pipen.

Arbeiderpartiet har nettopp lettet på sløret når det gjelder satsningsområder for deres politikk. Det er offentlig ansatte som skal levere de kommunale tjenester. Jeg tror jeg kan garantere at det ville stå private tilbydere i kø for å få gjennomføre feiing av hytter til halve prisen. Så lenge det ikke er konkurranse, kan man forlange hva man vil for å gjennomføre statlige påbud. Nå er det likevel slik at tjenesten skal leveres til selvkost. Jeg ber kontrollutvalgene i alle kommuner, og særlig kommunerevisjonen se nøye på hvordan dette selvkostregnskapet er satt opp. Jeg forventer at selvkost for nettopp feiing av hytter blir skilt ut og ikke sauset sammen med andre deler av virksomheten.

Jeg godtar simpelthen ikke å risikere å måtte betale 8400 kroner for å få feiet pipen på hytten min. Jo, jeg har betalt regningen. Det må man, men ikke uten å knurre over slike tilfeller av kommunal overprising. Lindås kommune er i tillegg så frekk at de sender ut regning før en eneste hytte er feiet. Jeg er ikke vant med å betale for noe jeg ikke har mottatt. Jeg må likevel være ærlig og si at jeg har hatt muligheten, men det var ikke mulig å være tilstede i det tidsrommet tilsynet kunne finne sted i mitt område.

Det må stilles samme krav til offentlige etater som til private. Varer og tjenester skal produseres rasjonelt og effektivt til en pris markedet aksepterer og i konkurranse med andre tilbydere. Her mangler konkurransen og vi ser resultatet.

Ragnar Bratland

Hytteeier i Molvik, Lindås.

Skriv ditt lesarbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppmodar lesarane til å bidra med sine synspunkt, både på nett og i papir

Artikkeltags