Gå til sidens hovedinnhold

Kan dere utvide åpningstiden for SFO i Lindås?

Artikkelen er over 3 år gammel

Lesarbrev Dette er eit debattinnlegg, skrive av ein ekstern bidragsytar. Innlegget gir uttrykk for skribenten sine haldningar.

Jeg er en bestemor som er så heldig at jeg har barnebarn i nabolaget. En av dem skal begynne i første klasse på Leikes skole denne høsten, og dermed også på SFO. Dette er jo en super ordning som ikke eksisterte da mine barn var små, og jeg ble ganske forundret da jeg hørte at det ikke var så mange som benytter seg av dette ved Leiknes skole. Da vi fikk flere detaljer om SFO, forsto jeg imidlertid hvorfor ikke flere velger denne ordningen. En ting er jo at den er uforholdsmessig dyr.

Det koster kr. 3089 pr. mnd. - faktisk mer enn en fulltidsplass i barnehage. Når en ser det i forhold til antall timer barna tilbringer der, er det jo ganske merkelig. Men det som er enda merkeligere er åpningstiden. SFO åpner ikke før kl. 07.30 om morgenen. Vi bor jo ute i distriktet, og det er ikke så mange som har sin arbeidsplass i umiddelbar nærhet. Det er heller ikke alle som har fleksibel arbeidstid. Dermed er det nok en del som må finne andre løsninger for barna dersom de skal komme tidsnok på jobb om morgenen.

I vårt tilfelle vil verken mor eller far komme tidsnok på jobb dersom de leverer barnet kl. 07.30, og ingen av dem har fleksibel arbeidstid.

Hvordan problemet skal løses, uten at en av foreldrene går ned i stillingsprosent, vet vi ikke enda.

Vi besteforeldre er blitt pensjonister, og vi stiller selvfølgelig opp og hjelper litt til. Men vi hadde håpet at vi også kunne ha frihet til å reise litt uten å ha dårlig samvittighet og bekymringer for hvordan ungdommene hjemme skal få hverdagen til å fungere.

Jeg har vært inne på departementet sine nettsider og lest regelverket for SFO. Der står det at åpningstiden normalt skal være mellom 07.30 og 16.30, men at det er opp til hver enkelt kommune og skole å justere tidene.

Og da er min bønn til politikerne i Lindås kommune. Kan ikke dere se på dette, og kanskje utvide åpningstiden for SFO en halvtime om morgenen. Da blir det kanskje flere som kan benytte seg av ordningen.

Kommentarer til denne saken