Med kaffe og boller rundt Brekkeløypa

Av
DEL

LesarbrevVibeke Prestmo Valestrand kom med en solid oppfordring til våre politikere.
-Ta dere en tur i det området dere nå skal regulere!
Det var en så solid oppfordring at selv ordfører Astrid Aarhus Byknes, Alver SV og Morten Klementsen så langt stiller på utfordringen.
Vi venter bare på resten av våre lokalpolitikere skal melde seg på…

Bollebakingen og kaffekoking er så langt under press for forventet oppmøte. Men når så langt kommer at turen med lokalpressen på slep blir realisert må det nok flere bollebakere til.

Planene for bebyggelse rundt Lonena og Brekkeløpa har vakt stor lokal motstand. Dette er forståelig. Man vil få sitt nærområde ødelagt av anleggsmaskiner, sprenging og forsøpling som et anleggsområde naturlig fører med seg.


Når da kommunen har satt en grense på 30 meter på vestsiden og 70 meter på østsiden fra selve løypen rundt området. Så skjønner de fleste at dette er for lite.
Det er et steinkast unna. Forsøpling av naturen vil være uunngåelig. Mulig uopprettelig da anleggsområdet vil vare i mange år.

Nordhordland er nylig blitt utnevnt til Norges første biosfæreområde godkjent og attestert av UNESCO. Mulig våre lokalpolitikere skal dvele litt ved dette ansvaret som de nå nylig fikk. For det er ikke en liten byrde de et satt til å forvalte.


Her er Vibeke Prestmo Valestrand sitt innlegg i gruppen:

«Sit no her i kveldinga og skriv høyringssvar til kommunen. Det er jo og noko å gjere ein regnverskveld. Tenkjer på at politikarane om ein månads tid skal ut å treffe veljarane sine. Då kan dei kome opp i Lonslia og med sjølvsyn sjå den "tilkomstvegen" eg er så heldig å få tilgong til i den byggjeperioden som sikkert vil vare i dagar og år. Det "etablerte" vegnettet , liksom. Har lyst til å sitere ein kjend politikar frå Sogn- og Fjordane: "Du veit ikkje kva du snakkar om". Men eg har ein benk der stien passerar. Der kan vi sitje og prate om korleis vi vil ha det her i Knarvik. Og så kan eg kanskje få vite korleis og på kva måte "støy frå bygge- og anleggsperioden skal (...) vurderast". Det er eg spent på. Eg kan stille med bollar og kaffi der ved benken, om du politikar vil ta deg ein tur».

Skriv ditt lesarbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppmodar lesarane til å bidra med sine synspunkt, både på nett og i papir

Artikkeltags