Blir vinterferien historie?

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Lesarbrev

Våren 2014 bestemte Lindås kommune at blant annet Knarvik Ungdomsskule skulle slå sammen påske- og vinterferien slik at vinterferien faller bort, og det heller blir en to ukers lang påskeferie, men er dette nødvendig?

Økonomisk sett vil næringslivet tape. Skisesongen er som vi vet, på topp i februar og mars. Her mister ski og hotellnæringen en av sine beste uker i året, nemlig vinterferien. For nasjonalhelsen er dette også en viktig uke da veldig mange benytter uken til ski og fjelliv. Dette blir et tap når skisesongen blir mindre.

På grunn av at vinterferien overføres til en to ukers lang påskeferie, blir perioden fra jul til påske svært tung for elevene. Elevene trenger kortere, men flere ferier slik at man unngår at elevene blir skolelei. Et annet moment er at når elever har noe å se fram til, for eksempel en ferie, vil dette kun være motivasjon til maksimal ytelse i skolearbeidet. En ser heller ikke bort i fra at etter en ferie på hele 14 dager, vil det være mye tyngre å komme i gang med skolearbeid. Ikke nok med det, for etter påske starter lærerne opp med siste innspurt med prøver og setting av karakterer. Lærerne vil med denne ordningen miste en uke på å fordele prøver og vurderinger av elevene.

Siden denne nye ordningen angår både lærere, elver og foreldre, burde kommunen absolutt undersøkt hva denne gruppen mener om dette. Skolen har hatt vinterferie og påskeferie i flere generasjoner tilbake. Dette har fungert, og de fleste har vært fornøyde, det har jo aldri vært noe problem?

Susanne Jensen

10D

Knarvik Ungdomsskule

Skriv ditt lesarbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppmodar lesarane til å bidra med sine synspunkt, både på nett og i papir

Artikkeltags