Tilsvar til Jørund Vandvik sitt leserinnlegg «Grip sjansen Nordhordland»

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LesarbrevMan kan lure på hvilket rettferdighetsprinsipp juristen og den tidligere politifullmektig og aktor Jøran Vandvik mener vil være rett når han hevder at 8 % flere av beboerne i Nordhordland skal betale bompenger slik at han slipper.

At han ønsker bommene dit pepperen gror er fult forståelig, men å ønske at andre skal betale slik at han og hans naboer slipper faller på sin egen urimelighet. Som jurist og tidligere aktor burde en slik form for justis falle på sin egen urimelighet å fremme som forslag.

«De betaler allerede, så om 8 % til betaler så gjør det ikke noe så lenge jeg og mine slipper»

Det er en skremmende holdning den nå pensjonerte juristen her legger for en dag i et samfunnsmessig viktig spørsmål.

Men det som kanskje er viktigere å formidle er at hans påstander er direkte feil.

«Klar prioritering av bygging av Nordhordlandstunnel, OG samordning av bomtakstar mellom Nordhordlanspakken og Bomringen i Bergen. Bergen Kommune har allereie gjort dette vedtaket, men ventar nå på Fylkestinget.»

Det finnes INGEN absolutt ingen samordning mellom innkreving av bompenger i Nordhordlands-pakken og Bergens-pakken.

Det som ligger i avtaleteksten som en fremtidig mulig løsning er i forbindelse med ringvei øst. Som omhandler ønsket om å lede deler av trafikken utenfor Bergen og dermed sette lavere takster på ringvei øst. Om en da setter opp en eventuell bom på Klauvaneset når Nordhordlandtunellen er ferdig så vil den bomstasjonen ha en lavere innkreving enn indre bomring i Bergen.

Så Mr Vandvik neste gang du våger deg frempå med leserbrev til oss Striler så bør du for det første sørge for å være rettvis. Det er en egenskap vi Striler setter høyt. Og for det andre ikke komme med vas og usannheter og presentere dette som bastante fakta. Du blir arrestert på flekken og satt på plass.

MvH

Rune Chr. Tollefsen

Skriv ditt lesarbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppmodar lesarane til å bidra med sine synspunkt, både på nett og i papir

Artikkeltags