Hva er det engasjerende med et kommunevalg?

Mabel Johansen

Mabel Johansen Foto:

Av
DEL

LesarbrevJeg har valgt å stille som listekandidat for Alver Høgre. Stands og valgkamp aktiviteter har startet. Mye positivt, men også noen opplevelser som får meg til å dvele ved tanken: Hvorfor valgte jeg å bli en aktiv kommunepolitiker?

En kommune er en god arena for å jobbe med forbedringer av samfunnet vårt. Smått og stort.

Vi skal i fellesskap sørge for en god skole for våre barn, legge til rette for fritidstilbud og ikke minst, et godt helsetilbud – både forebyggende og reparerende. Vi skal gi våre barn en god start i livet. Kunnskap og ferdigheter skal styrkes slik at alle får muligheten til å utfolde seg og å kunne bruke sine evner. Leve sitt liv!

Skolen har mange utfordringer i dag. Det er viktig å jobbe både med kunnskap og trivsel i skolen.
Kommunen som skoleeier har fått nye utfordringer. Digitalisering, teknologiutvikling, nyrekruttering og videreutdanning av lærere, integrering av barn med spesielle behov, toleranse og mobbing. Alle skal ses og ivaretas.

Kommunens næringspolitikk skal stimulere til trygge og flere arbeidsplasser der innbyggerne bor. Gode bomiljø for alle skal sikres. Her er arealpolitikken kommunens kanskje viktigste styringsredskap.

I årene som kommer øker andelen eldre i befolkningen. Vi ønsker å legge til rette for at eldre skal kunne bo hjemme. Vi må få være sjef i eget liv - hele livet!

I Alver kommune har vi en rik kultur av frivillige lag og organisasjoner som skal hegnes om og videreutvikles. Frivillig arbeid er en viktig bærebjelke i et godt lokalsamfunn.

Mitt engasjement som lokalpolitiker er basert på et brennende ønske om å få bidra til at vi nordhordlendinger skal få leve gode liv i Alver kommune – kunne realisere våre drømmer og ivareta våre forpliktelser!

Politikken er ikke svart eller hvit, ja eller nei. Kommunevalget handler om hvordan skole, barnehage, omsorg, helse, arbeid, fritid, byggesak og infrastruktur skal utvikles fremover. Vi skal sammen bygge nye Alver.

Godt valg!

Mabel Johansen,
listekandidat for Alver Høgre, 5.plass

Skriv ditt lesarbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppmodar lesarane til å bidra med sine synspunkt, både på nett og i papir

Artikkeltags