Nettavisen: Tysdag kveld delte artist og TV-profil Adrian Sellevoll på Instagram at han var på konsert på eindagsfestivalen Bergen Calling på Koengen, der mellom anna Post Malone opptredde.

På veg heim bestemte 24-åringen frå Leknes seg for å hoppa frå eit tak i samband med nattbading.

– Første gongen gjekk det fint, men andre gong gjekk det gale, skreiv han på Instagram onsdag kveld.

På grunn av at han var våt sklei 24 åringen då han skulle hoppa på nytt og trefte kaia med hovudet først, opplyser Sellevoll. Ulykka førte til eit brot i nakken og tre «ganske heftige» brot i kjeven på høgre side.

– Kunne vorte lam

På Instagram skriv artisten at han har vore heldig og er i gode hender no. Kjendislege Wasim Zahid (47), som er spesialist i indremedisin og kardiologi, stadfestar at 24-åringen var svært heldig under ulykka.

Sjå videoen under (OBS: åtvarar mot sterke bilde):

– Oj.

Zahid reagerer på det han ser når han får sjå videoen.

Han er ikkje i tvil om at ulykka kunne fått alvorlege konsekvensar:

– Slik eg ser det er det ei potensiell dødsulykke, seier legen til Nettavisen.

Han utdjupar:

– Med den farten og høgda han har kan det verta alvorleg kraniebrot, hjernebløding, hjerneskade og ryggmargen kunne vorte riven tvers over, og då vert ein lam frå halsen og ned.

.

Zahid ser på ulykka som svært alvorleg, og rådar ingen til å prøva noko liknande.

– Han har vore veldig heldig som ikkje fekk ein meir alvorleg skade eller mista livet. Dette er noko eg på det aller sterkaste vil rå ifrå.

Kjendislegen fortel til Nettavisen at han er svært letta over at Sellevoll ikkje pådrog seg en meir alvorleg skade. No ynskjer han artisten god betring, og oppfordrar han til å vera forsiktig framover.

Innlagt på sjukehus

24-åringen er under behandling på Haukeland sjukehus i Bergen, og fortel til Nettavisen at han er i gode hender med dyktige legar.

Dessutan set han stor pris på helsinga frå Zahid:

– Ufatteleg hyggeleg at Zahid er fan og eg skal gjere alt eg kan for å halde tilbake og ikkje finne på så mykje sprell framover, seier 24-åringen til Nettavisen.

Han forklarar vidare at han tidlegare var turnar, noko som resulterer i at han ofte viser fram ulike triks med alkohol i kroppen.

– 95 prosent av gongane går det jo fint, men her var saka at eg hadde hoppa eit vellykka hopp før det fatale skjedde, så årsaka til at eg sklei var rett og slett at eg var våt på kroppen.

– Ikkje trygt å vera i vatnet der

Nettavisen har vore i kontakt med Sentrum politidistrikt i Bergen, som på det sterkaste rår frå å hoppe frå ueigna stader. Dessutan opplyser dei om at området 24-åringen bada i kan vera svært farleg og risikabelt. Vågen i Bergen er ikkje ein stad ein skal nytta som badeplass.

– Det skal ikkje vera noko bading i Vågen i det hele teke. Dette er et svært trafikkert hamneområde med både hurtigbåtar, fritidsbåtar og turistbåtar. Det er ikkje trygt å vera i sjøen, uttalar Sentrum politidistrikt til Nettavisen.

Vidare legger dei til:

– I tillegg kan det vere akutt forureining som me ikkje har kontroll over.

Dei fortel at når ein badar er det sunn fornuft som gjeld, og at ein må vera klar over at ein rekk ut i vatnet om ein hoppar, og at det er djupt nok.

Politiet skreiv følgande på Twitter om ulykka: