Kystlaget vart etablert 25. oktober i 2005 og kunne således feire 10 års jubileum.

Under middagen kunne lederen av kystlaget Kjetil Økland tildele æresutmerkelsen; en keipe i eik, til Evy Dame Bjørvik. Evy fikk tildelt prisen for å ha gjort en ekstraordinær innsats for laget. Evy var med i gruppen som stiftet laget, den gang som Sæbøvågen Kystlag. Senere ble navnet endret til Keipane Kystlag for å favne over en større del av regionen.

Noen av aktivitetetene kystlaget har hatt i løpet av året er blant annet; deltagelse/medarrangør på åpningen av kystsogedagene i Skageneset, Streif i Sæbøbygda 1. mai. Radøy rundt i robåt, dette er en tre dagers rotur, med til sammen ca 20 timer roing rundt Radøy. Fiskekonkurranse med familiedag.

Etter at laget fikk støtte til kjøp av kanoer har de også holdt kurs i kanopadling, og arrangert turene Radøy på langs i kano (6-8 timers tur) og Radøy rundt i kano (to dagers tur). Videre har de holdt kurs i «vøling av tradisjonsbåtar», lefsekurs og kurs i å legge kryddersild.

Kystlaget er tilsluttet Forbundet Kysten. Det er en frivillig kulturvernorganisasjon med 10 000 medlemmer fordelt på 126 lokale kystlag. Under parolen «Vern gjennom bruk» jobbes det for å ta vare på gamle båter og kystmiljø og dens historie ved å skape aktivitet og engasjement rundt disse.

Innsendt av Kjetil Økland

Leiar Keipane Kystlag