Kraftig åtvaring: – Straumkundar blir systematisk lurt

Oslo  20161230.
Digital strømmåler installert i sikringsskap.  I året som kommer vil mer enn halvparten av norske strømkunder få en ny og digital strømmåler installert hjemme.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Oslo 20161230. Digital strømmåler installert i sikringsskap. I året som kommer vil mer enn halvparten av norske strømkunder få en ny og digital strømmåler installert hjemme. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Forbrukarrådet kjem med ei kraftig åtvaring til alle straumkundar.

DEL

NETTAVISEN: Det statlege Forbrukarrådet har gjort ein stor gjennomgang av straumprisar og avtalar gjennom samanlikningstenesta strømpris.no. No meiner dei at straumselskapa systematisk lurer kundane.

Tre ting å vere obs på

Dei har plukka ut tre ting forbrukarar bør vere spesielt merksam på.

  • Straumselskapa skjuler prispåslag.
  • Oppgir ikkje varigheit på kampanjetilbod.
  • Flyttar kundar til dyrare avtalar utan tilstrekkeleg beskjed.

Direktør i Forbrukarrådet, Inger Lise Blyverket meiner dette må føre til ei kraftig opprydding i bransjen.

– Vi kan ikkje leve med ein marknad kor folk blir lurt inn i dårlege avtalar. Forbrukarane tapar pengar, og vi risikerer at ærlege aktørar blir utkonkurrert av juksemakarar, seier Blyverket i ei pressemelding.

Krev opprydding

For å løyse problemet, meiner Forbrukarrådet at bransjen sjølv må rydde opp. Viss dei ikkje gjer det, meiner dei myndigheitene må tvinge bransjen til ei omlegging.

– Det er vanskeleg å sjå for seg at aktørar i andre marknadar hadde fått lov til å opptre på same måte. Vi føreset at NVE og Forbrukartilsynet overvaker aktørane nøye, og følger opp dersom det ikkje blir snarleg betring, seier Blyverket.

Med eit produkt som er såpass likt og med så stor konkurranse, meiner Blyverket det er eit paradoks at det er så vanskeleg å finne seg ein god straumavtale.

– Det er eit paradoks at det er så vanskeleg å finne ein god straumavtale. Strøm er når alt kjem til alt, «berre» straum. Dette er reflektert i svært liten grad i dei tallause tilboda og avtaleformane som finst, seier ho.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken