Kjære fylkestingsrepresentanter I Nordhordland. Hør vår bønn.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LesarbrevDette er eit debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribenten sine haldningar.Slaget om bom på Klauvaneset står nå den 12.juni i fylkestinget.

I leserbrevet fra Jørund Vandvik i Strilen/ NH avisen 9.juni kunne vi lese at det bare er 8% flere som må betale bompenger i Nordhordland slik at han og hans naboer slipper å betale. Han kaller dette rettferdighet for det er urettferdig at de skal betale. Hvilket rettferdighetsprinsipp Herr Vandvik tenker på er uvisst. Uretten som vi i Nordhordland skal bli påført nevner han ikke med et ord. Så lenge han og hans like slipper. "Du skal ikke tåle så inderlig vel, den urett som ikke rammer deg selv" Skrev Arnulf Øverland. Det var nok ikke bompenger Øveland tenkte på.

Vi skal få ny tunell mellom Klauvaneset og Vågsbotn. En vei utbedring som har stått på agendaen mellom Nordhordland og Bergen i over 30 år skal endelig bli realisert. Bare vi betaler litt mer. Bare vi gir litt mere av oss selv slik at de slipper, så skal vi få. Helt siden aksjonistene sto i Steinestøvegen i 1991 har det vært lovnader om en ny vei til Nordhordland. Innbyggerne i Åsane og Nordhordland har lenge kjempet for ny trasé for dagens E39 gjennom Åsane. I 2016 slo Statens Vegvesen endelig fast at Nyborgtunnellen ikke vil bli bygd, men at E39 i Åsane skal inngå i ringveg øst med trasé tilpasset dette. Det var da presisert at Nordhordland ikke skulle lide for denne endringen. Likevel er det det som har skjedd. I gjeldende NTP er strekningen Klauvaneset bare tilgodesett med planmidler i andre del av planperioden 2023-2029. Nå er det på ny kamp om når denne skal bygges.

Det skal jobbes mot og arbeides for at tunellen blir løftet frem i NTP 2022-2033. Men ingen kan garantere. Vi i Nordhordland skal betale for veien atter en gang. En flytting av bomstasjonen til E39 ved Nordhordlandsbroen skal medvirke til å sikre finansiering og tidligere oppstart av den nye veistrekningen.

Mens beboerne på Hylkje i Åsane nord skal slippe.

Hvor skal dere sette streken. Hvor langt skal vi måtte gå for at dere innser galskapen i dette som nå skjer?

Det skal flyttes på milliarder og NTP skal endres og fikses bare de slipper å betale bompenger i Åsane nord. Da er liksom alt så mye mere rettferdig?

Når de slipper så skal vi få tunell? Er det dette våre politikere jobber etter?

Innser dere ikke hvor gale dette er?

Eller skal vi heller spørre hvem er det som bor i Åsane nord som har så stor innflytelse at dette kan skje? Hvor korrupt er systemet blitt når plassering av 2 bomstasjoner kan flytte milliarder?

Ja vi vet vi trenger den tunellen og den kommer. Men om de begynner i 2022 eller i 2030 er det ingen garantier for. Men blir bommen vedtatt så rammer det oss. Deres velgere, oss dere skal representere. De 8 % som avgjør deres stemme.

Skriv ditt lesarbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppmodar lesarane til å bidra med sine synspunkt, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken