Jostein Hellestveit, gruppeleder i Senterpartiet, skriver i NH at det er for lettvint det Astrid Aarhus Byrknes gjør, når hun ber om unnskyldning i et debattinnlegg.

Hvorfor stusser dere på unnskyldningen hele Alver kommune har fått fra tidligere ordfører i Lindås kommune?
Hun legger seg flat og innrømmer sine feil i lærarsaken. Hva mer er det Senterpartilederen vil ha? Hennes avskjed på grått papir?

«Senterpartiet er av den oppfatning at Byrknes har vore tydeleg i saka, men ikkje på lærarane si side.» Man må da altså se dette debattinnlegget som en massiv mistillit til Astrid Aarhus Byrknes fra Senterpartiet med Sara Hamre Sekkingstad i spissen som ordfører.

Skal vi først som sist rippe opp i gamle synder kan vi begynne med Senterpartiets leder Trygve Magnus Slagsvold Vedum som lovet gull og grønne skoger i sine valgkampsaker. Ikke en av de har han klart å levere på om man ser bort fra bøndenes oppgjør som var fantastisk. Resten av løftene er og blir en utopi av en drømmeverden han levde i. Når realitetene kom for dagen bukket han nakken og svelget kameler på kryss og tvers.

Med et Senterparti som på noen meningsmålinger ligger faretruende nær sperregrensen så bør ikke Sp være de første i rekken til å kaste stein.

Klart denne saken må få konsekvenser. Det sier seg selv. Men å sette overskriften i saken og avslutningen i kontekst så er dere fullstendig på viddene og famler.

Jeg synes det er en redelig sak å si unnskyld. Evnen til virkelig gå i seg selv å innse man har gjort feil. Det viser evnen til å vokse og lære av sine feil.

For gjett hva Jostein Hellestveit, det er faktisk menneskelig å feile. Den som er uten skyld skal kaste den første steinen er det noen nedskrevne ord som sier.

Jeg mener dere absolutt ikke bør stå i fremste rekke.