Gå til sidens hovedinnhold

Fra Lotto - til KRAFTig felles motto!

82 lokaliteter i Norge kastet seg rundt og søkte på Adhoc-prosjektet Batterifabrikk med lovnad om 2000 arbeidsplasser.

Lesarbrev Dette er eit debattinnlegg, skrive av ein ekstern bidragsytar. Innlegget gir uttrykk for skribenten sine haldningar.

Vestland Fylkeskommune kastet seg på lottotrekningen med hele 10 søknader fra initiativ fra kommunene.

Vårt lokale håp Alver/Austrheim, les Mongstad var blant favorittene for å vinne lottotrekningen.

Så kommer første delfinale der en skal sitte igjen med 20 finalister. Ingen av de 10 rekkene på Lottokupongen som ble levert fra Vestland slo til. Hvorfor?

Var det i det hele tatt noe vits i å bruke penger på de 10 rekkene med lotto-tall? Var alle arbeidstimene og investeringene for å utarbeide flotte søknader særlig gjennomtenkt?

For å ta vår lokale lottorekke Mongstad, kan en klart se at området mangler strøm. Dette er allmennkunnskap.

God, stabil, og stor nok strømtilførsel er den viktigste infrastrukturelle forutsetningen for å vinne i denne lottotrekningen.

Den gode leder Baste Tveito i Næringslaget, forteller samme grunngiving i pressen etter lottotrekningen.

Kanskje det gikk litt fort i svingene i adhoc-lottoen om å få 2000 tiltrengte arbeidsplasser til Juvelen i distriktet vårt, Mongstad? Har forresten en magefølelse på at det reelle tallet på arbeidsplasser er sterkt oppblåst.

La så være. La oss være løsningsorienterte. Hva gjør vi videre?

Folk, folkevalgte og næringsliv må stå 100% sammen for å kreve god stor og stabil strømtilførsel til Vestland og våre lokale Juvel: Mongstad. Om en tror på det grønne skiftet, eller på industriarbeidsplasser for å sikre vår nåværende og fremtidige velferd og vekst, spiller mindre rolle. Uten kraft, vinner vi ingen konkurranser fremover.

Vi MÅ stå sammen i et felles krav om at tilførsel av kraft til Mongstad skjer kjapt. Vi har ingen tid å miste.

I en tid der en stenger ned Mongstad sitt eget kraftverk, der vi bygger ut EU sin våte drøm ACER, og serverer vår livsviktige kraft til andre land på fat, og der vi liksom skal elektrifisere sokkelen fra kraft på land. Dette går ikke lenger, det er ikke bærekraftig (så får vi ta bærekraftbegrepet opp til debatt senere).

Statnett, NVE, Storting og Regjering må kunne høre folkets røst inn på kontorene sine i det sentrale Østland. Som under Strilekrig og motstand for kjernekraftverk eller bompenger, må vi få sentrale myndigheter til å forstå at uten kraftforsyning til Vestland og Mongstad, stopper all utvikling -også for Norge. Mottoet må bli: Strøm til Vestland og Mongstad Nå!

Er DU med i vår aller viktigste kraftkamp for fellesskapet? Få høre?

Kommentarer til denne saken