I Bergen fikk FNB 20,6 % av stemmene på måling utført i starten av mai. Bare slått av Høyre med 25,1. Den målingen har nå snudd. FNB tar over som det ledende partiet i Bergen.

I en fersk måling utført av Respons analyse for BT og Strilen får FNB Alver hele 18,5 prosent og er dermed det største partiet i den nye kommunen. Den toneangivende trenden for FNB er at målingene stiger. FrP synker som stein på partimålingene og er dermed den store taperen. Bompengesaken har nok vært den utslagsgivende faktor for FNB sin suksess og FrP sitt totale fall.

Siv Jensen og samferdselsminister Jon Georg Dale har begge to trukket i nødbremsene. Siv har innkalt partilederne til ekstraordinært krisemøte for å finne løsninger på bompengekrisen.

 

Dale har sagt ingen utvidelse av bompengepakkene grunnet sviktende inntektsgrunnlag eller overskridelser på utførelsene av eksisterende prosjekter. Men man kan jo spørre seg selv hvor de har hatt fornuften når de bruker bompengefinansiering til å utlyse til arkitektkonkurranser for utførelsene av t-bane stasjonene i Oslo eller ekspress sykkelvei til 1,5 milliarder på Jæren. Det viser en mentalitet til bilistenes penger som er skremmende. Samme ånd har alt for lenge vært gjeldende i Bergen og andre byer.

Dagens regjering har i lang tid vist en slett håndtering av bilistenes penger.

 

Bergenspakken alene koster 86 millioner i drift pr år. 1,7 milliarder for hele prosjektet. Oslopakken koster over 5 milliarder i drift. Samme anslag ligger det nok på de andre store bompengefinansierte by-pakkene regjeringen har lagt opp til. Og dette er bare drift og innkreving. Renter på lån kommer i tillegg. Disse milliardene som går rett ut av bilistenes lommebøker. Enslige foreldre som sliter med økonomien. De som ikke har råd til en ny Tesla i garasjen eller sliter med strømregningen. En skatt på skatten for at de kjører bil. En beskatning for å oppfylle Ernas lovnader om nullutslipp, nullvekstmålet. EN grønn politikk påtvunget av dagens regjering som til de grader har slått feilt ut.

Man kan ikke sitte på stortinget og stemme mot sine egne velgere på deres eget valgløfte. At ikke FrP har skjønt dette for lenge siden att dette ville gå den veien høna sparket er rystende naivitet.

FNB tar nok over styringen i Bergen og vi ser nok på en ny ordfører i Alver.

Men hva kan man si. Det er den sittende regjering sin politikk som har fått oss her.