Gå til sidens hovedinnhold

Skal du se film i jula?

Artikkelen er over 5 år gammel

Vi gir deg tips om gode julefilmer for barn.

[Barnevakten.no]  Julen er en fin anledning til å se gode filmer sammen med barna. Her er våre anbefalinger for høytiden.

Det er flere gode barne- og familiefilmer på kinoprogrammet rundt omkring i landet. Vi kan anbefale «Gåsehud», «Snoopy og Charlie Brown: Knøttene-filmen» og «Karsten og Petra på Safari». For ungdom fra tolv år er «James Bond: Spectre» en sikker vinner.

Første juledag er en stor premieredag på kino, og vi har store forventninger til den nye Flåklypa-filmen –  «Solan og Ludvig – Herfra til Flåklypa». For ungdom vil «Star Wars: The Force Awakens» garantert trekke fulle hus på kinoer over hele landet. Av andre ungdomsfilmer kan vi nevne actioneventyret «In the Heart of the Sea».

Andre aktuelle filmer:

Solan og Ludvig – Jul i Flåklypa

«Jul i Flåklypa» er en vellykket oppfølger til legendariske «Flåklypa Grand Prix», der vi følger Reodor Felgen, Ludvig og Solans forsøk på å få snø til jul i Flåklypa. Filmen byr på god familieunderholdning med humor og varm undertone.

Karsten og Petras vidunderlige jul

 

De to perlevennene skaper verdens beste julestemning i en flott film for de yngste. Filmen passer ypperlig i førjulstiden, og kan inspirere til både kreativitet, medfølelse og familiehygge.

Arthurs julegaverace

Vi gir våre varme anbefalinger til dette fartsfylte og morsomme eventyret som garantert vil få julestemningen på plass. Denne herlige julefilmen er tillatt for alle og anbefales for hele familien.

Julenatt i blåfjell

Prinsesse Fjellrose og Rødnissegutten Dreng må redde verden fra evig mørke i dette spennende og underholdende filmeventyret som anbefales fra sju år.

Blåfjell 2 – Jakten på det magiske horn

Den andre filmen om nissene i Blåfjell er et flott førjulseventyr for barn mellom fem og tolv år.

Hjemme Alene 1 & 2

Kevin må klare seg alene etter at familien hans glemmer ham når de skal reise på juleferie. Det er ikke noe problem for Kevin, som tar opp kampen mot to klossete innbruddstyver og lærer dem en skikkelig lekse. Disse klassiske julekomediene er perfekte for å komme i julestemning, og vil helt sikkert vekke lattermusklene. I tillegg formidler begge filmene et fint budskap om hvor verdifull familien er for oss.

Polarekspressen

Chris er i ferd med å miste troen på julenissen, men på julekvelden stopper et skinnende, svart tog utenfor huset hans. Konduktøren inviterer ham med på det som skal bli en fantastisk reise, og som fjerner all tvil hos Chris på at det finnes mer mellom himmel og jord enn vi kan fatte. Denne filmen er basert på Chris Van Allburgs fantasifulle julefortelling, og kan smelte hjertet til den mest hardbarka realist.

Grinchen

 

Grinchen hater julen. Han ergrer seg grønn over alle Hvemingene i Hvemvik som forbereder julen med stor entusiasme. Men da han reiser ned til byen for å sabotere, møter han vesle Cindy Lou, den eneste i byen som stiller spørsmålstegn med Hvemingenes opptatthet av gavekjøp og julepynt. Hun bestemmer seg for å finne ut mer om Grinchen, og resultatet blir at Grinchens hjerte vokser og begge lærer julens egentlige mening.

Historien om Julenissen

Har du lyst til å se filmen som handler om hvordan selveste Julenissen vokste opp? Denne finske filmen er sjarmerende, spennende og passer utmerket for hele familien. «Den største gleden er å glede andre» sies det i filmen, og det er lett å bli inspirert når man får se hvor gode følger en slik innstilling får her.

Tre nøtter til Askepott

Denne fantastiske tolkningen av det klassiske eventyret er for mange blitt obligatorisk for å komme i den rette julestemningen. Hvis du ikke får den med deg på NRK på julaften, finnes den heldigvis på DVD.

Julenissens lærling

Foreldreløse Nicholas vet ikke om han har det som skal til når Julenissen utnevner ham til sin nye lærling. Dette er en enkel og fin tegnefilm for de yngste.

Et førjulsmareritt (The Nightmare before Christmas)

 

Innbyggerne i Halloweentown mener at de kan lage en bedre jul enn Julenissen og innbyggerne i Christmastown. Den vevre og mistilpassede Sally advarer dem, men ingen vil høre. Denne dukkefilmen er meget godt laget, og er en blanding av skrekk, fantasi, musikal og komedie. Dette er en litt annerledes julefilm som absolutt fortjener kultstatusen den har fått. Merk at filmen har elleve års aldersgrense.

It’s a wonderful life

I denne klassikeren fra 1946 blir vi kjent med George Bailey, som har ofret sine egne drømmer til fordel for å gjøre hjembyen sin til et bedre sted å bo. Men en julaften vurderer han å ta sitt eget liv. Da kommer hans skytsengel og viser ham hvordan livet i byen ville ha vært dersom han aldri hadde eksistert. Denne filmen inkluderes som regel på listen over tidenes beste filmer, og formidler et flott og rørende julebudskap.

Du grønne glitrende Shrek

Julen blir ikke helt slik Shrek har planlagt når han innser at alle vennene hans har ulike forventninger til hva julen egentlig handler om. Dermed blir det ikke helt enkelt for Shrek å få den koselige familiejulen han ønsker seg. Denne filmen tilbyr 30 minutter med tettpakket moro, og passer utmerket for å komme i julestemning.

Nico og veien til stjernene

Reinsdyrgutten Nicos store drøm er å bli en av Julenissens flygende hjelpere. Han legger ut på en lang og farefull ferd til Nissefjellet, og på veien opplever han spennende eventyr og lærer litt om livet.

A Christmas Carol

Denne nyinnspillingen av den klassiske historien av Charles Dickens er flott laget, og gir både en flott og underholdende filmopplevelse, samtidig som julegleden vekkes. Filmen har 11-årsgrense.

Just Friends

En romantisk komedie som foregår i juletider, og som omhandler den frustrerende opplevelsen å bli forelsket i en venn – som bare vil være venner. En artig film, med 11-års aldersgrense, som anbefales for tenåringer. (ANB)

Kommentarer til denne saken