«Det er trist at Senterpartiet vil gå mot at grunneiere skal få utnytte resurser på egen grunn» 

Hans Magne Haukeland er skuffa over Masfjorden SPs haldning til vindkraft på land.

Hans Magne Haukeland er skuffa over Masfjorden SPs haldning til vindkraft på land. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LesarbrevDette er eit debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribenten sine haldningar.Har nettopp lese om kva Masfjorden Senterparti meiner om vindkraft. Dette er trist lesning.

Eg har vore bonde i over 20 år, og er grunneier i et område der det er planlagt vindturbiner. Eg har i alle år vært trofast, og gitt min stemme til Senterpartiet. Dette fordi eg har trudd at Senterpartiet ville ivareta bøndenes interesser.

Det er derfor svært skuffende at dere er imot at en bonde skal kunne få utnytte resurser i utmarka. Det er ikkje så veldig lukrativt å være bonde økonomisk, så det å få inntekt frå utmarka vil være kjærkomment. Mange bønder må om få år ta et valg om dei skal bygge ny driftsbygning, eller om dei skal legge ned driften. Uten ekstra inntekter i ei eller anna form, kan valget lett verte at en legger ned.

Det vil ikke være positivt for folketallet i Masfjorden om så skjer.

Kan også ta med at ei utbygging av vindkraft, vil gje inntekter og arbeidsplasser til kommunen. Det er trist at Senterpartiet vil gå mot at grunneiere skal få utnytte resurser på egen grunn.

Skriv ditt lesarbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppmodar lesarane til å bidra med sine synspunkt, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken