Byvekst- eller distriktsvekst versjon 2.0

Av
DEL

Meiningar Det er kun få dager til våre folkevalgte skal ta den endelige stillingen til Byvekstavtalen (BVA). Hva vi endelig ender på er fremdeles uvisst. (Selv om mange spår utfallet.)

Jon, vår kjære fylkesordfører gjør jobben sin så godt han kan. Det er tross alt hans jobb å få mest mulig penger inn til vårt fylke. Vestland. Hans argumentasjon er velbegrunnet og god. Men hva vil det i realiteten utgjøre for Alver? Det fasitsvaret får vi først i 2029. Da avtalen utgår på dato.

Hva som blir fremforhandlet i den tiden vet ingen. Hva vi i Alver får vet heller ingen. Det hele er et resultat av politisk og byråkratisk ordkløveri. Der det endelige utfallet gir ikke noen som helst garantier. Hvem spiller lotto? Ja man må spørre seg hva våre politikere driver med.

Her skal vi inngå en avtale som låser vår kommune frem til 2029. Og uten å vite hva vi får igjen for dette? Klart det er både positive og negative sider i denne saken. Og Signhild Dyrkolbotn hadde et fantastisk innlegg i NH-avisen. Må si jeg berømmer hennes engasjement. Det er viktig vi bryr oss om vårt nærområde. Hennes kamp mot vindmøller står det stor respekt av! Absolutt en dame jeg respekterer!

Jeg sitter ikke på noe fasitsvar, hva vi skal gjøre. Ja eller nei. Det er den jobben vi har gitt våre folkevalgte. Det er deres jobb å sette seg inn i disse sakene slik at de kan ta de beste beslutningene. De er valgt av folket. For å styre for folket. Da må de vise seg den tilliten verdig.

Artikkeltags