(Siste)

Høst og kaldere dager betyr gjerne økt strømforbruk og høyere strømpriser. Man skulle kanskje tro at mange forbrukerne benyttet anledningen til å bytte strømleverandør når strømprisene går opp, men slik er det ikke.

Ifølge en ny undersøkelse fra strømleverandøren For Better Days er det ikke strømprisen som er årsak til at du og jeg bytter leverandør.

Den vanligste grunnene til at vi bytter strømleverandør, er rett og slett er at vi får et godt tilbud. Det gjelder for over halvparten av alle strømbyttere.

Den neste mest vanlige grunnen for strømbytte er at vi kjøper ny bolig.

Hele 51 prosent sier at de skiftet strømleverandør fordi de fikk et godt tilbud, mens 28 prosent skiftet leverandør i forbindelse ved kjøp av ny bolig.

Det er ingen forskjell på menn og kvinner, men alder spiller en rolle.

Personer mellom 20 og 29 år svarer i større grad at boligkjøp var grunnen til at de byttet strømleverandør sist, mens personer over 30 år i større grad svarer at de fikk et bra tilbud.

Pris og varmepumpe oppgis også som årsaker til bytte av leverandør, men i mindre grad.

Miljøhensyn er foreløpig ingen grunn for bytte strømleverandør. Det nådde ikke opp som en viktig grunn for bytte i undersøkelsen, men daglig leder Ole Jonny Rugset i For Better Days tror at det vil endre seg i årene fremover.

– Å bytte til en strømleverandør som tilbyr strøm med opprinnelsesgarantier, er et svært enkelt miljøtiltak der forbrukere kan bidra, sier han.

– Jo større etterspørsel etter strøm fra fornybar energi er, jo større vil produksjonen bli. Ergo vil vi få mindre produksjon av strøm fra kullkraft og andre forurensende kilder.

Rugset håper at flere vil bytte strømleverandør av miljøhensyn i årene som kommer.

– Ellers i Europa er det mye større bevissthet rundt dette, og vi tror at den bevisstheten vil øke også i Norge, sier han. (ANB)