(Siste)

Snittprisen på strøm til norske forbrukere økte litt i forrige uke.

Det viser NVEs ukesrapport for kraftsituasjon og magasinfylling. Fortsatt nedbør og snøsmelting førte til at vannmengden i magasinene økte over hele landet. Men tilsiget er mindre enn i uka før, og fyllingsgraden for hele landet endte på 86,4 prosent.

Det er tredje gang de siste ti årene at magasinene har vært så velfylte i uke 31. I bunnåret 2006 var fyllingsgraden denne uka på 60,1 prosent for hele landet. Det er Sørøst-Norge som har de mest velfylte magasinene med en fyllingsgrad på 90 prosent. Bare en gang de siste ti årene har det vært mer vann i disse magasinene i uke 31. I 1997 lå fyllingsgraden på 92,8 prosent.

Lave strømpriser har vært en liten trøst for mange denne sommeren. I forrige uke økte prisene, men ikke mye. Strømkunder i Midt-Norge med spotpriskontrakt og et årsforbruk på 20.000 kWh brukte i snitt 27 kroner på strøm i forrige uke. Det er 70 kroner mindre enn samme uke i fjor.

De samme strømkundene har ifølge NVE hatt en beregnet strømkostnad på 3.968 kroner hittil i år. På samme tid i fjor lå kostnadene på 7.031 kroner. I forrige uke varierte markedsprisen for kunder med spotpriskontrakt mellom 9,1 øre i Nord-Norge og 13 øre i Sørvest-Norge. Det er rundt en tredel av prisene i samme uke i fjor.

For kunder som har standard variabel kontrakt, lå landsgjennomsnittet på 24,7 øre per kWh. Det er 18 øre lavere enn samme uke i fjor. Fastpriskontrakter over ett år kostet i forrige uke 39,2 øre per kWh. Det er 13,5 øre lavere enn samme uke i fjor. (ANB-NTB)